Zakaj?

VIDEO: Incident v zraku: skušal odpreti vrata zasilnega izhoda

R.T.
22. 8. 2017, 15.37
Posodobljeno: 22. 8. 2017, 15.37
Deli članek:

Oddahnili so si potniki, ko je pilot pristal z letalom. Mlad moški je med letom namreč skušal odpreti vrata zasilnega izhoda.

Youtube
Moški se policistom ni upiral.

Na sobotnem letu letalske družbe American Airlines, ko je bilo letalo na poti iz Los Angelesa v Minneapolis, je med potniki zavladala panika: eden od potnikov je namreč še med letom skušal odpreti vrata zasilnega izhoda. 

Na srečo poskus ni ostal neopažen, saj so nanj s kričanjem opozorili drugi potniki in mu namero tudi preprečili. Na družbenih omrežjih je zdaj pristal posnetek enega od potnikov, ki kaže, kako so po pristanku v Minneapolisu policisti prišli po moškega, ki je zakuhal incident, in ga pospremili z letala. 

"Veliko je bilo vpitja. Sprva sem mislil, da gre za spor dveh potnikov, morda tudi pretep," je za ameriške medije dejal Richard Munassi, ki sicer pogosto leti, v soboto pa si je kar oddahnil, ko je vendarle stopil na trdna tla. Se pa je Munassi motil: na letalu se nista sporekla dva potnika, ampak je eden od potnikov želel drugemu preprečiti, da bi odprli vrata zasilnega izhoda med pristajanjem letala. 

"Zgodilo se je nekaj minut za tem, ko je pilot naznanil, da se spuščamo. Očitno je načrtoval, da bi odprl izhod, ko bi se že približali tlem," o namerah moškega ugiba Munassi. 

Salman Elmi je bil eden od tisdtih, ki je spremljal dramo, ki se je odvijala na letalu. Potniki so se trudili, da so obvladali moškega, ki je stegoval roko po ročici na zasilnem izhodu, nato pa je potnikom že prihitelo na pomoč osebje. "Bilo je noro. Slišal sem vpitje 'Udaril ga bom'"

Elmi in Munassi sta pohvalila osebje na letalu. "Mislim, da so se pri American Airlines odlično odzvali, predvsem pilot letala, ki je ohranil nadzor nad situacijo in mir na letalu.

Ko so moškega obvladali in posedli nazaj na stol, je pilot dejal, da bodo hitro pristali. Po moškega, ki je zakuhal vse skupaj, je prišla policija. Ni se upiral, njegov obraz je bil povsem brezizrazen. Ker se je incident zgodil v zraku, je premier prevzela FBI.