Tarča posmeha

FOTO: Lukasa Podolskega vpletli v zgodbo z migranti in tihotapci ljudi

R.T.
22. 8. 2017, 11.10
Posodobljeno: 22. 8. 2017, 11.32
Deli članek:

Odličen nogometaš ne bo stal ob strani ob veliki napaki, ki si jo je privoščil portal Breitbart, kamor se je pred dnevi vrnil Trumpov nekdanji svetovalec, Steve Bannon.

Profimedia

"Španska policija je strla bando, ki je na vodnih skuterjih tihotapila migrante". Tako se je glasil naslov članka desničarskega medija Breitbart, kamor se je nedavno znova vrnil Trumpov nekdanji svetovalec Steve Bannon. No, težava pa je v tem, da so ob članku objavili fotografijo nemškega nogometaša Lukasa Podolskega.

Podolski, banda in tihotapci z ljudmi

Prikazuje namreč, kako se Podolski kot sopotnik vozi na vodnem skuterju, pri tem pa z roko nakazuje še gesto zmagoslavja (ang. victory). Zakaj se je Podolski na skuterju znašel ob članku, v katerem avtor razpreda o prihodih nezakonitih migrantov z vodnimi skuterji na špansko obalo, ni jasno. Je pa pred dnevi španska policija res poročala, da so stopili na prste bandi, ki je služila tako, da je za 5000 evrov na vodnih skuterjih iz Maroka in prek Gibraltarske ožine prevažala ljudi, ki so jim plačali.  

No, na twitterju so ljudje hitro opazili napako in obvestili portal Breitbart, da so v zgodbo vpletli nosilca naslova svetovnega prvaka v nogometu in odličnega nogometaša Lukasa Podolskega. Na spletu so fotografijo hitro zamenjali, pod člankom pa objavili še uredniško opravičilo Podolskemu in ob tem zapisali, da ni dokazov, da bi bi Podolski član bande ali kakorkoli povezan s prihodi migrantov iz Severne Afrike ... 

Zdi pa se, da se z opravilčilom Breitbeit ne bo "izmazal". Nemški Bild je namreč objavil izjavo Nassima Touihrija, nogometaševega menedžerja, ki je dejal, da Podolski ne bo pustil, da ga izkoriščajo ter da je na delu že odvetnik. 

Šala nemškega zunanjega ministrstva  

Smisel za humor pa so po fiasku ameriškega portala pokazali tudi na nemškem zunanjem ministrstvu. Na facebooku so objavili fotografijo Podolskega na vodnem skuterju, ki je nastala leta 2014 pred svetovnim prvenstvom v nogometu v Brazliji, in ljudi povabili na dogodek odprtih vrat, ki se bo zgodil čez nekaj dni: "Ne glede na to, ali prihajaš iz Berlina, Hamburga, Münchna ali Kölna, se veselimo tvojega obiska." Posebej Podolskemu pa svetovali, da se če bo uspel udeležiti dogodka in bo v Berlin pripotoval na vodnem skuterju, naj izbere privez na Fischerinsel (na reki Spree).