Še vedno na prostosti

FOTO: Tako se je sprehodil s kraja morije

R.T.
21. 8. 2017, 11.50
Posodobljeno: 21. 8. 2017, 14.07
Deli članek:

Pokončal je 15 ljudi, ranil jih je več kot 100.

Twitter
Španski mediji sedaj kot voznika navajajo v Maroku rojenega 22-letnega Younesa Abouyaaqouba, ki naj bi živel v kraju Ripoll, severno od Barcelone.

El Pais je objavil fotografije Younesa Abouyaaquoba, kako je v četrtek ubiral svojo pot z avenije Ramblas v središču Barcelone.

Policisti v Maroku rojenega 22-letnika še iščejo. Povsem mogoče je, da je že prečkal državno mejo.

Katalonski notranji minister Joaquim Forn je potrdil, da je Abouyaaquob skoraj gotovo sedel za volanom kombija, ki je v četrtek v Barceloni zapeljal v množico. Po zadnjih podatkih je umrlo 15 ljudi, več kot 100 jih je bilo ranjenih.

Posnetki nadzornih kamer so nastali v Boqueri – tržnici in turistični znamenitosti, ki jo je džihadist prečil s sončnimi očali na nosu. Po besedah prič naj bi bil neoborožen.

15. žrtev

MailOnline poroča, da si je Abouyaaquob na univerzitetnem območju prisvojil forda focusa, 35-letnega voznika Pabla Pereza Villana pa pokončal z nožem. Danes so ga razglasili za 15. žrtev. Abouyaaquob je z avtomobilom prebil policijsko blokado, pri čemer je poškodoval policista. Vozilo s truplom lastnika na zadnjih sedežih so nato našli na obrobju Barcelone.

Policisti so na forda streljali in sprva so domnevali, da je moški, ki so ga našli v avtomobilu, umrl pod streli. Šele preiskava je razkrila, da je bil zaboden.