V dveh urah 15 požarov

VIDEO: Ognjeni zublji 30 metrov visoko, dosegli so tudi hiše

T.L.
21. 8. 2017, 09.18
Posodobljeno: 21. 8. 2017, 09.48
Deli članek:

Gasilci so imeli še več dela zaradi burje, ki jih je ovirala pri gašenju požarov.

Profimedia

Hrvaški gasilci so se v nedeljo zvečer znova borili z več požari. Zvečer so znova izbruhnili trije veliki požari v bližini hrvaškega naselja Benkovac, gašenje pa je gasilcem oteževala še burja. Tudi danes na območju še gasijo, gasilcem pa je na pomoč prišlo tudi letalo za gašenje požarov iz zraka (kanader). Sicer pa o najhujših razmerah poročajo danes iz naselja Turanj, kjer je ogenj dosegel hiše. 

Na območju Benkovca in okoli Pakoštanov, Svetega Filipa i Jakova, Vrana in Turnja je ponoči izbruhnilo okoli deset požarov. Gasilci sumijo, da so bili požari podtaknjeni. "Sinoči je izbruhnilo okoli deset požarov, ki jih gasimo vso noč. Večino požarov smo omejili in jih imamo pod nadzorom, pri dveh ali treh na območju Benkovca pa še nismo uspeli," je po poročanju 24sata.hr dejal Željko Šoša, poveljnik Gasilske skupnosti Zadarske županije in dodal, da je med 20. in 22. uri izbruhnilo 10-15 požarov in da bi bilo težko, da bi bil njihov vzrok kaj drugega kot to, da jih je nekdo podtaknil. 

Zaradi posledic vdihavanja dima so zdravniki oskrbeli nekaj gasilcev. Gasilcem so se na terenu pridružila tudi letala za gašenje požarov iz zraka (kanader).