Tragično

Pogrešani 7-letni Julian je umrl med napadom v Barceloni

M.K.
20. 8. 2017, 17.02
Posodobljeno: 20. 8. 2017, 17.38
Deli članek:

Pogrešani sedemletni deček Julian Cadman, je bil ubit med teorističnim napadom v Barceloni, je danes potrdila katalonska policija.

Twitter / BBC
Policija je potrdila, da je sedemletni Julian umrl med terorističnim napadom v Barceloni.

Dečka z dvojnim britansko-avstralskim državljanstvom so pogrešali vse od četrtkovega terorističnega napada na aveniji La Rambla v Barceloni, kjer se je sprehajal z mamo med ogledom mestnih znamenitosti. V paniki, ki je nastala na ulici, se je Julian ločil od svoje matere, ki je bila v napadu hudo poškodovana in so jo skupaj z drugimi ranjenimi prepeljali v bolnišnico.  Njeno stanje je zdaj stabilno. 

Dečkov oče in babica sta takoj po napadu pripotovala v Španijo iz Avstralije. Sorodniki so do zadnjega upali, da je deček živ in so ga iskali tudi prek družabnih omrežij.

Julian je ena od 13 smrtnih žrtev krvavega divjanja džihadista, ki je v četrtek s kombijem zapeljal v množico pešcev v Barceloni. Kot so obvestile katalonske oblasti, žrtve terorističnih napadov v Barceloni in Cambrilsu prihajajo iz 34 držav. V obeh napadih je skupno umrlo 14 ljudi, še 130 pa je bilo ranjenih. 

Njegova družina je ob žalostni vesti sporočila, da "se ga bomo spominjali po njegovem nasmehu, ki je bil tako drag našim srcem".