Nesreča

Več deset mrtvih v trčenju vlakov

STA/B.K.
11. 8. 2017, 18.25
Posodobljeno: 11. 8. 2017, 18.30
Deli članek:

V egiptovskem mestu Aleksandrija sta se danes zaletela vlaka, pri čemer je umrlo več kot 20 ljudi, več kot 100 pa je bilo poškodovanih, je sporočilo egiptovsko ministrstvo za zdravje. Tožilstvo je že odredilo preiskavo nesreče.

Reuters
Železnica skozi egiptovsko puščavo.

V nesreči, ki se je zgodila v vzhodnem delu Aleksandrije, se je potniški vlak na poti iz Kaira v Aleksandrijo zaletel v zadnji del drugega vlaka, ki je bil na poti iz mesta Port Said ob sueškem prekopu, poročanje egiptovskega časnika Al Ahram.

Javna televizija je ob sklicevanju na predstavnike prometnega ministrstva poročala, da je nesrečo povzročila napaka na enem od vlakov, zaradi česar je obstal na progi. Drugi se je nato zaletel vanj.

Egiptovski državni tožilec Nabil Sadek je že odredil preiskavo nesreče.

Glede na posnetke s kraja nesreče, objavljene na televiziji, so nekateri vagoni ob trčenju iztirili. Na posnetkih je videti tudi trupla, pokrita z rjuhami, in zdravnike, ki mrtve in ranjene prenašajo v reševalna vozila. Večino poškodovanih so prepeljali v bolnišnice.

V zadnjih letih se je na egiptovskih železnicah zgodilo več nesreč. Leta 2013 je v trčenju vlaka in avtobusa življenje izgubilo 27 ljudi. Leta 2002 pa je vlak na območju Egipta zajel ogenj, pri čemer je umrlo 360 ljudi.