Srečanje z Rusinjo

Trump krčevito brani svojega sina

G.G./STA
16. 7. 2017, 16.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ameriški predsednik Donald Trump je danes v seriji jutranjih tvitov ponovno branil svojega sina Donalda mlajšega, zaradi njegovega srečanja z rusko pravnico Natalijo Veselnickajo lani junija med volilno kampanjo.

Reuters
Oče in sin: le kdo od obeh ima več masla na glavi?

Ameriški mediji se že več dni objavljajo nove informacije in podrobnosti o srečanju med Trumpovim sinom in Rusinjo, ki mu je obljubila občutljive informacije o demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton, ki bi lahko pomagali Trumpovi kampanji. Nedavno so mediji objavili, da se je srečanja udeležil tudi domnevni ruski vohun z ameriškim državljanstvom.

Trump se ni mogel zadržati napada na Clintonovo. "Hillary Cliton lahko nezakonito dobi vprašanja za razpravo in izbriše 33.000 elektronskih pošt, ampak mojega sina Dona pa zaničujejo lažni mediji," je tvitnil.

Ob tem je spomnil na dva predvolilna incidenta. Prvi se nanaša na vršilko dolžnosti demokratov Donna Brazile, ko je Clintonovi v predvolilni kampanji pred televizijsko debato izdala dve vprašanji. Drugi pa je o aferi z elektronsko pošto, ko je Clintonova kot zunanja ministrica službena sporočila pošiljala preko zasebnega strežnika, nato pa sporočila zbrisala.