Mobilna verzija
18:32 18. oktober 2017

V goreči stolpnici umrlo 79 ljudi, "krivci bodo odgovarjali"

J.P./STA London
3 Posodobljeno: 10:03 / 09.8.2017

Število smrtnih žrtev požara v stanovanjski stolpnici v Londonu se je povečalo na 79, pri čemer pa so v število vključeni tudi pogrešani, ki so verjetno umrli, je danes sporočila londonska policija.

Grenfell Tower

Število smrtnih žrtev bi se lahko še povečalo. Foto: Profimedia

"Bojim se, da je 79 ljudi, za katere verjamemo, da so mrtvi ali pogrešani in domnevno mrtvi," je povedal načelnik londonske policije Stuart Cundy. Dodal je, da bi se lahko število smrtnih žrtev še povečalo. Kot je še dejal, so pet pogrešanih ljudi našli živih.

FOTO1 fire london

Požar je z neverjetno hitrostjo najprej zajel zunanji del stolpnice Grenfell Tower, v kateri so prebivali revnejši prebivalci mesta. Foto: Reuters

Stanovanjsko stolpnico Grenfell Tower v predelu Londona West London je preteklo sredo zajel požar, ki se je iz spodnjih nadstropij hitro razširil vse do vrhnjega 24. nadstropja. Vlada je bila ob tem deležna številnih kritik, da ni ustrezno ukrepala.

Več tednov za identifikacijo

Zaradi stanja stolpnice bi lahko po njegovih besedah identifikacija žrtev potekala več tednov. "Zame je pomembno, da najdemo odgovore za te družine, ki so bile neposredno prizadete," je poudaril.

Preiskava bo "zelo obsežna", je še dejal Cundy. Vključevala bo namreč gradnjo zgradbe, zadnjo obnovo, vzdrževanje in tudi ukrepe požarne varnosti. "Vsem želim zagotoviti, da bomo preiskali vsa kriminalna dejanja, ki bi jih lahko zakrivili posamezniki ali organizacije," je poudaril. Dodal je, da bo v primeru kaznivih dejanj poskrbel, da bodo krivci odgovarjali.

Vaš prispevek