Po napadu s kombijem

VIDEO: Tako se je napadalec pred mošejo poslovil od besne množice

R.T.
19. 6. 2017, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

48-letni voznik kombija, ki je ponoči v Londonu namerno zapeljal v množico vernikov, je po aretaciji iz policijskega vozila izzival besno množico.

Twitter
Skozi okno policijskega vozila je osumljenec pošiljal poljubčke.

Po pripovedovanju prič dogodka, je voznik kombija ob prijetju vzklikal, da hoče pobijati muslimane in da je izpolnil svoj del naloge.

Preberite še: VIDEO in FOTO: S kombijem zapeljal v vernike, ki so zapuščali mošejo.

Pri prijetju storilca je sodeloval tudi imam iz mošeje, ki je miril in zadržal besno množico pred nasilnim obračunavanjem z napadalcem. Tega je policija takoj ob prihodu na kraj napada aretirala.

48-letnega svetlopoltega storilca je policija takoj po aretaciji odpeljala, še prej pa je skozi okno policijskega kombija pomahal množici na ulici in jim pošiljal poljubčke. Video posnetek tega dogajanja je kmalu zakrožil na spletu.

Domnevni napadalec je z belim kombijem zapeljal v množico ljudi, ki so odhajali iz mošeje po nočnih molitvah ob praznovanju ramadana, in pri tem po zadnjih podatkih ubil eno osebo, 11 pa je bilo poškodovanih.

To je bil že četrti teroristični napad v Veliki Britaniji v zadnjih štirih mesecih, ki so doslej terjali že 36 življenj.