Lev Londonskega mostu

Junak: sam je napadel tri teroriste. In preživel

J.P.
19. 6. 2017, 08.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

»Lev Londonskega mostu« mu pravijo, potem ko se je sam spopadel s tremi teroristi, ki so sejali smrt v britanski prestolnici.

Facebook
Roy Larner

Roy Larner je bil v baru Black & Blue, ko so 3. junija vstopili teroristi, oboroženi z rezili. »J***** se, jaz sem Millwall!« je zavpil in napadel. Millwall se imenuje njegov omiljeni nogometni klub: Milwall FC.

Napadalci so moškega iz Peckhama na jugovzhodu Londona zabodli osemkrat. Končal je v bolnišnici, bil je v kritičnem stanju. Osem drugih ljudi je v napadu umrlo.

Počaščen s pivom

»Imeli so dolge nože, vpili so o Alahu. Potem pa 'islam, islam islam'. Kot idiot sem vpil na njih. Mislil sem si, da se jim ne smem pustiti. Naredil sem nekaj korakov proti njim in se zadrl: 'J***** se, jaz sem Millwall!' Takrat so me napadli. Skušal sem jih odgnati, vsi drugi so zbežali. Bil sem sam proti trem, od tod toliko poškodb. Z golimi rokami sem jih skušal zgrabiti. Mahal sem,« je povedal 47-letnik.

Švedska pivovarna Frequency Beer Works se ga je odločila počastiti pivom: 'F*** You, I’m Millwall: A Tribute to Roy Larner'. Del denarja od prodaje bo šel dobrodelni organizaciji, ki nosi njegovo ime.