PODJETNIKI

Popoldanski biznis zaposlenih na HRT

L.T.
19. 5. 2017, 21.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kamere in snemalne naprave tržili prek eBaya.

Profimedia
Video oprema je bila nova in profesionalnega ranga.

Hrvaški policisti so priprli več zaposlenih na hrvaški nacionalni televiziji HRT. Sumijo jih, da so medijsko hišo oškodovali za več milijonov hrvaških kun, saj so vsaj dve kameri prodali prek spletnega tržišča eBay. Za vsako so iztržili po šest tisoč evrov, ena je pristala na Češkem, druga v Avstraliji.

Policisti so zbrali dokaze, da je 41-letnik, ki je bil zadolžen za televizijski inventar, tega prodajal drugim osebam na območju Zagreba in Zaprešića. Osumljen je, da je svojo dejavnost prikrival s ponarejanjem podpisov na inventarnih listih, ki jih je nato predajal inventarni komisiji. Pristojni na javni televiziji so na manko snemalne opreme postali pozorni lani, ko so pogrešili šest kamer. Eno so sicer našli, a je bila precej poškodovana. Kamere so domnevno izginile že v začetku leta, a jih niso pogrešali vse do konca leta, ko so izvedli redno inventuro.

Kamere so bile povsem nove

Odtujene digitalne kamere so bile ravno kupljene za namen snemanja dokumentarnega in dramskega programa. Po neuradnih informacijah so več kamer iz stavbe odnesli skozi stranska vrata, ki niso bila pod videonadzorom. Na odsotnost ključne opreme pa so pristojne prvi opozorili sodelavci informativnega programa.