Osamljen incident

Župan de Blasio: Na Times Squareu ni šlo za terorizem

M.K./STA
18. 5. 2017, 20.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Newyorški župan Bill de Blasio je po današnjem incidentu na Times Squareu na Manhattnu, v katerem je avtomobil zapeljal v množico ljudi, zagotovil, da ni šlo za teroristični napad.

Reuters
Župan New Yorka Bill de Blasio je javnosti po ogledu kraja incidenta zagotovil, da ni šlo za teroristični napad.

Povedal je še, da je v nesreči umrla neka ženska, poškodovanih pa je bilo 23 ljudi.

Preberite še VIDEO in FOTO: Z avtomobilom zapeljal med pešce na pločniku.

Iz policije New Yorka so sporočili, da je incident zagrešil 26-letni Richard Rojas iz Bronxa. Doslej so ga že večkrat prijeli, tudi zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Zdaj so ga odpeljali na testiranje, ali je bil pod vplivom nedovoljenih substanc tudi tokrat.

Reuters
Policija je območje incidenta zaprla, avtomobil pa so pregledali kriminalisti.

Župan Bill De Blasio je povedal tudi, da je bivši pripadnik ameriške mornarice. Čeprav za zdaj menijo, da ni šlo za teroristično dejanje, pa so na območju tudi policijske enote, ki se ukvarjajo z bojem proti terorizmu, je še povedal.

Policija je tudi sicer na območje, ki ga je zaprla, napotila dodatne enote. Menijo pa, da gre za "osamljen incident".

Po navedbah prič je avtomobil sicer vozil po nasprotnem pasu, nato pa zapeljal na pločnik v več ljudi. Obstal je na stebričkih z desno stranjo v zraku in precej obtolčenim sprednjim delom. Rdečerjava limuzina je nato še zagorela.

Times Square je ena največjih turističnih znamenitosti na Manhattnu, kjer je vseskozi zelo veliko ljudi. Dnevno to območje prečka več kot 300.000 ljudi.

Evropo je sicer v zadnjih mesecih pretreslo več terorističnih napadov, ko so napadalci z vozili namerno zapeljali v množico in povozili več ljudi. Zadnji tovrstni napad je bil v Londonu sredi marca letos, lani pa sta napada s tovornjakom pretresla tudi Berlin in Nico.