ZOO

Na spletu lahko kupite vse, tudi živalski vrt

R.T.
21. 4. 2017, 15.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na svetovnem medmrežju lahko kupite marsikaj. Pa ste vedeli, da celo živalski vrt?

ZOO Ljubljana
Tiger v ljubljanskem živalskem vrtu.

Zoološki park Smaragdna obala na Floridi je na popularnem omrežju Craigslist na voljo za 350.000 ameriških dolarjev. Za ta denar dobite 10 arov ozemlja, več hlevov in kletk ter široko ponudbo živali. Od levov in tigrov pa do medvedov in opic. V nakup so všteti celo zaposleni, tako da se vam ne bo treba mučiti z iskanjem osebja.

Razlog za prodajo majhnega živalskega vrta je preprost. Sedanji lastniki, ki so prevzeli upravljanje zoološkega parka na pobudo zvezne države leta 2013, so opravili svojo misijo. Park so uredili in živalim, ki so bile pred tem zapostavljene, bolne in slabo negovane, omogočili dostojno življenje znotraj parka. Sedaj, ko so živali rehabilitirane želijo živalski vrt prodati nekomu, ki se bo ukvarjal z njegovim delovanjem

“Želimo nekoga s finančnimi sredstvi, ki bo lahko živalski vrt popeljal dalje po poti razvoja,” je za lokelne medije dejal aktualni predsednik uprave zoološkega parka Bill Andersen. “Sedaj, ko so živali srečne in zdrave je čas, da se vrnemo nazaj k naši primarni dolžnosti, to je rehabilitacija naravne favne v okolici. Opravili smo svoj del reševanja in rehgabilitacije, sedaj pa mislimo, da je portebno park prepustiti nekomu, ki ima interes za upravljanje živalskega vrta.”