Groza zaradi dote

Družina je ni poslušala, zdaj se zaradi napada s kislino bori za življenje

R.T.
20. 4. 2017, 15.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

36-letna Sangeeta Verma iz indijske zvezne države Uttar Pradesh je dejala, da so jo soprog in njegova družina 15 let nadlegovali in mučili zaradi dote v višini 36.000 evrov.

Profimedia
Njeno telo in življenje sta se v trenutku za vedno spremenila.

Sangeeto Verma, 36-letno učiteljico iz mesta Ghaziabad, so ta teden v bolnišnico v Delhiju pripeljali z opeklinami po 90 odstotkih njenega telesa, potem ko so jo s kislino domnevno polili njen soprog Sanjeev Nagar in njegova družina. Sangeeta pravi, da je bil napad le zadnji korak po večletnem nadlegovanju in mučenju, ki so ga nad njo izvajali zaradi dote. Zdravniki ocenjujejo, da ima Sangeeta le malo možnosti, da bi preživela.

13 in 12 let stara sinova še vedno ne vesta, kam je v zadnjem tednu izginila njuna mati.

Sangeeta je prejšnji četrtek opravljala običajna jutranja opravila, ko pa se je namenila v službo, je prišlo do spora s sorodniki zaradi 36.000 evrov dote, ki naj bi jim pripadala. Tako je v bolnišnici le s težavo opisovala travmatične trenutke, ki so privedli do napada s kislino. »Svojega očeta in družino sem 15 let moledovala, da mi pomaga pri ločitvi od krutega soproga. Zaradi dote me je zlorabljala in mučila tudi njegova družina, vendar me zaradi družbenega pritiska nihče od mojih družinskih članov ni poslušal. Vidite, kje sem zdaj …,« je v mukah opisala.

Profimedia
»Oče, prosim pomagaj mi, da se ločim od moža,« je očetu in družinskim članom večkrat moledovala.

»Sangeetin tast Richhpal Singh Nagar je upokojen uradnik z ministrstva za urbani razvoj. Zdaj je na begu s svojo ženo Rambhuli,« je pojasnil Sangeetin brat Pradeep Verma, ki pravi tudi, da so Sangeeti pogosto grozili, da bodo v primeru, če bo o nadlegovanju spregovorila, za to plačali njeni otroci. Povedal je še, da je za šolanje svojih otrok zbrala dobrih 2.000 evrov, vendar naj bi ta denar za alkohol in zabavo porabil njen mož. »Če bi jo poslušali, danes ne bi ležala tukaj,« pa je v joku dejala njena sestra Babita.

Sangeeta resnice o opeklinah najprej naj ne bi želela razkriti, vendar si je v torek, ko je izvedela, da ima le malo možnosti za preživetje, premislila ter dogodek prijavila policiji. 

Profimedia
Sangeeta je bila učiteljica.

Profimedia