Amputacija

VIDEO: Velika tragedija: komaj 17-letni voznik ostal brez obeh nog

R.T.
20. 4. 2017, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kamera v dirkalniku razkriva silovitost trčenja.

facebook
Mladi Billy Monger

Billy Monger (17), voznik F4, je v nedeljo doživel grozljivo nesrečo, ki ga je zaznamovala za vse življenje. Med tekmo v parku Donnington se je namreč zgodila tragedija, ko je prišlo do hudega trčenja med dvema dirkalnikoma. Do trčenje je prišlo pri visoki hitrosti in Billy je ostal v razbitinah ujet 90 minut. Ko so ga uspeli rešiti, so ga s helikopterjem odpeljali v bližno bolnišnico v Nottinghamu. Kljub vsemu trudu in hitremu odzivu zdravstvenega osebja, so morali 17-letniku zdravniki amputirati obe nogi.

Pred nesečo je Billy slovel kot velik talent in up prihodnosti v formuli. "Ni le izjemno nadarjen mladi voznik, ampak tudi izjemen 17-letni. Vsi v ekipi ga imajo radi in ga cenijo, od voznikov, navijačev in družine, ki ga podpira," je je Billyju zapisal voznik Tom Ingram. "Billy je ena od tistih oseb, ki vstopi v prostor in dan postane takoj lepši. Njegova pozitivnost, pogum … je navdih za vse ljudi okoli sebe."

Za mladega Billyja namreč na platfotmi za množično financiranje zbirajo finančna sredstva, saj mu je nesreča povsem spremenila življenje. Odziv je dober, doslej so na strani zbrali že več kot 470.000 angleških funtov. Billyjeva družina je prepričana, da bo 17-letni borec uspel premagati tudi to zapreko, ki mu jo je postavilo življenje.