Izkrvavel v grmovju

Žalost v naselju Sloboština: mladi navijač do smrti zaboden z izvijačem

R.T.
19. 4. 2017, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Družina in prijatelji žalujejo za 28-letnim Antejem Škembero, članom navijaške skupine Bad Blue Boys, ki ga je v nedeljo neznanec umoril na obrobju Zagreba.

STA
Fotografija je simbolična.

Družina Škembera, ki je v nedeljo zvečer prejela tragično novico o smrti njihovega 28-letnega Anteja, se srečuje z nepopisno žalostjo in jezo. Hudo poškodovanega ga je v grmovju na obrobju naselja Sloboština v bližini Zagreba našla voznica, potem ko je med počasno vožnjo opazila, kako iz grmovja na pločnik moli par nog. Ta je nemudoma poklicala policijo in reševalce, vendar mladeniču ni bilo več pomoči. 28-letnika je neznanec domnevno z izvijačem zabodel v predel pod prsnim košem in ga pustil izkrvaveti.

Celotna soseska žaluje

»Prosimo vas, da se obrnete in odidete. Želimo žalovati v miru. Želel bi samo opomniti, da vse, kar piše v medijih, ni resnica. Mi kot družina ne vemo, kdo je morilec, niti ne poznamo motiva. Upamo, da se bo vse hitro razjasnilo,« je novinarjem časnika 24sata pred družinsko hišo na kratko pojasnil eden od bratov umorjenega. Zločin je sicer osupnil celotno sosesko, saj naj Ante ne bi imel sovražnikov. »Ni si zaslužil umreti na tak način,« je povedal eden od sosedov.

»Antišo so pustili, da umre kot pes. Verjemite, da on ne bi poškodoval niti muhe. Živel je za svojo državo in za Dinamo. Rešil se je grehov iz mladosti, kar zadeva navijaške izpade na stadionu, zažiganje stolov in metanje bakel, to je vse za njim. Ante še nikoli ni bil obsojen, to razumite. Ni imel sovražnikov. Nam je težko, kako mora biti šele njegovim staršem, ki so prekrasni ljudje. Ante je bil nekoliko čudaški, vendar resnično pravi prijatelj« pa je za Jutarnji list povedal eden od njegovih prijateljev iz navijaških vrst. Dodal je, da so najprej pomislili, da je bil žrtev ropa, vendar, kot kaže, to ne drži. »Radi bi samo izvedeli, kaj se je zgodilo. Ko bodo odkrili storilca, nam ne bo nič lažje, saj se Antiša nikoli več ne bo vrnil,« je zaključil.

Zagrebški kriminalisti so sicer postavljeni pred velik izziv. Preiskovalci intenzivno preiskujejo vse okoliščine umora, vendar se soočajo s precejšnjim pomanjkanjem kakršnih koli sledi, ki bi jih lahko pripeljale do storilca.