Čustveni zvezdnik

VIDEO: Organizacija Ashtona Kutcherja odkrila 2.000 žrtev trgovine z ljudmi

S.R.
17. 2. 2017, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik je v sredo v čustvenem govoru pred senatnim odborom za zunanje zadeve poudaril, da je treba storiti več za boj proti spolnim zlorabam otrok.

Profimedia
Ashton Kutcher je opravil zaslišanje pred senatnim odborom za zunanje zadeve.

Organizacija Thorn: Digital Defenders of Children, ki jo je 39-letni Ashton Kutcher leta 2009 ustanovil skupaj s svojo nekdanjo ženo Demi Moore, je v zadnjih šestih mesecih odkrila 2.000 otrok, ki so bili žrtve trgovine z ljudmi. V govoru je razkril, da je organizacija, ki razvija programsko opremo za boj proti trgovini z ljudmi, v zadnjih šestih mesecih skupno odkrila približno 6.000 žrtev sodobnega suženjstva.

»V okviru svojih dejavnosti na tem področju sem se srečal z žrtvami v Rusiji, žrtvami v Indiji, žrtvami trgovine z ljudmi iz Mehike, žrtvami v New Yorku in New Jerseyu ter po vsej državi,« je dejal vidno pretresen igralec, ki ima z zvezdnico Milo Kunis dva mlada otroka. Dodal je, da je med racijami Zveznega preiskovalnega urada prisostvoval naravnost grozljivim stvarem. Spomnil se je videoposnetka, na katerem je ameriški državljan v Kambodži, kamor ljudje zahajajo zaradi seks turizma, spolno zlorabil otroka. Ob tem je poudaril, da je zlorabljeno deklico to okolje preoblikovalo že do te mere, da je sama vse skupaj dojemala kot igro.

Kutcher je izpostavil še, da je njegova ekipa prejela poziv ministrstva za domovinsko varnost, naj jim pomagajo pri iskanju spolno zlorabljane sedemletnice, potem ko je videoposnetek teh zlorab zaokrožil po temačnem spletu. »Tri leta so gledali, kako jo zlorabljajo, vendar jim kljub temu ni uspelo odkriti storilca,« je dejal.