Nevarna za okolico

Deklica šest let privezana k drevesu

R.T.
22. 9. 2016, 11.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Osemletna deklica je bila pred domom svojih starih staršev kar šest let privezana k drevesu, ker je trpela za duševno boleznijo.

Stari starši deklice Zhao Ziyi so dejali, da so jo k drevesu prvič privezali leta 2010, po tem, ko je zbolela in začela pretepati ljudi, je poročala televizijska hiša v Henan Television.

Septembra, ko so novinarji te televizijske hiše obiskali njihov dom v provinci Henan na Kitajskem, so deklico posneli, kako bosonoga z vrvjo okoli vratu stoji ob drevesu, h kateremu je bila privezana. Lokalni mediji so sicer poročali, da so jo skrbniki občasno izpustili in ji dovolili, da se sprehaja v bližini svojega doma.

Stari starši pravijo, da je po vrsti bolezni leta 2010 postala nevarna svoji okolici ter da niso imeli dovolj denarja, da bi jo poslali v bolnišnico. Dedek je še dejal, da je pogosto napadala druge otroke in starejše ljudi. Ni pa znano, kje je deklica, ki ne hodi v šolo, ponoči spala in ali so ji dovolili, da se umiva.

Stara starša sta njena edina skrbnika. Njen oče je sicer zaposlen v bližnji tovarni, medtem ko lokacija njene matere ni znana, oba pa naj bi bila prizadeta.

Lokalni uradniki so za kitajski Morning Post dejali, da so družini zagotovili osnovno socialno nadomestilo, vendar da niso mogli preprečiti, da bi jo dedek in babica privezala k drevesu.