Brutalen napad

VIDEO in FOTO: S sekiro in nožem 17-letnik nad potnike: "Bilo je kot v klavnici"

T.L.
19. 7. 2016, 07.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Potnike vlaka je s sekiro, nožem in med vzkliki 'Bog je velik' napadel 17-letni begunec iz Afganistana.

Mesto, kjer so ustrelili 17-letnega napadalca.

Prava grozljivka se je v ponedeljek zvečer odvijala na lokalnem vlaku RB 58130 iz Treuchtlingena v Würzburg. Na vlaku se je namreč odvijal pravi pokol: 17-letni Afganistanec, oborožen s sekiro in nožem, je med vzkliki 'Bog je velik' napadel nič hudega sluteče potnike. Štiri ljudi je pri tem hudo ranil, po poročanju časopisa Bild.de imajo resne poškodbe. Po napadu je v šoku 14 potnikov, eden pa je lažje ranjen. Med napadenimi so tudi turisti iz Azije.

Potem, ko se je ob 21.15 uri sprožil alarm na vlaku, so policisti začeli z veliko akcijo. Napadalec je pobegnil z vlaka, z nožem in sekiro napadel policiste, ti pa so ga ustrelili. Med begom naj bi napadel še eno žensko, je poročal lokalni časnik, kar pa uradno ni bilo potrjeno.

Prišel je brez staršev

Napadalec je iz Afganistana prišel v Nemčijo brez staršev in je živel pri skrbnikih. "Kažejo se znaki, da ima napad islamistično ozadje. Ampak to še ni potrjeno", je dejal bavarski notranji minister Joachim Herrmann. Zadnjo besedo o tem bodo namreč imeli preiskovalci, ki ugotavljajo, ali je bil 17-letnik povezan s skrajnimi islamisti. Herrmann je dodal, da je napadalec živel Ochsenfurtu, kjer je živel že nekaj časa in bil prijavljen kot begunec. 

Domačini ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo: "Še nikoli v življenju nisem videl toliko krvi. Danes ne bom spal."

Druga priča pa je notranjost vlaka opisal z besedami: "Bilo je kot v klavnici."

Reuters
Napadalca so ustrelili.