Svet

Zaradi neurja več tisoč gospodinjstev ostalo brez elektrike

STA / J. P.
19. 12. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Irsko in zahod Velike Britanije je ponoči zajelo hudo neurje z obilnimi padavinami in orkanskim vetrom. Po poročilih medijev je bilo več ljudi ranjenih, poleg tega pogrešajo člana posadke manjše tovorne ladje. Več tisoč gospodinjstev je ostalo brez elektrike, podrta drevesa na cestah in železniških tirih pa povzročajo številne preglavice v prometu.

Reuters

V pokrajinah Cumbria in Lancashire na zahodu Velike Britanije je bilo ponoči brez elektrike več kot 3000 domov, do jutra je bilo takih še nekaj več kot 1000. Tudi na Severnem Irskem približno 1000 gospodinjstev nima elektrike, poroča britanski BBC.

Močni sunki ponekod krepko presegajo 100 kilometrov na uro.

Z manjše ladje na reki Trent na severu Anglije je mornar, medtem ko je delal na palubi, padel v vodo, njegovo iskanje pa so zaradi neugodnih vremenskih razmer začasno ustavili.

Na Škotskem, v Walesu in na jugovzhodu Anglije velja opozorilo pred poplavami, vremenoslovci pa svarijo tudi pred močnimi sunki vetra. Ti ponekod krepko presegajo 100 kilometrov na uro, najbolj izpostavljeni so deli zahodne Škotske, še piše BBC.