V pričakovanju nove snežne odeje

Noč v znamenju snega in nevarnosti na obali

S.R./STA
18. 3. 2018, 19.04
Posodobljeno: 18. 3. 2018, 19.21
Deli članek:

Ob obali bo morje lahko poplavljalo, v večjem delu države pa bo snežilo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V večernih urah, med 21. in 23. uro, se bo gladina morja ob slovenski obali dvignila, pri tem pa lahko morje najnižje odseke obale poplavi v višini deset centimetrov, so opozorili na Agenciji RS za okolje (Arso). Za precejšnji del Slovenije pa bo po napovedih Arsa noč iz nedelje na ponedeljek prinesla snežno odejo. 

Sicer pa sta se v nedeljo čez dan na območju vsakoletnih poplav razlivali reki Krka in Ljubljanica s pritoki. Hidrologi na Arsu napovedujejo, da se bodo poplavljene površine ponoči pričele postopno zmanjševati, Krka pa se bo na območjih vsakoletnih poplav razlivala še predvidoma do torka popoldan. Počasi se že zmanjšuje tudi obseg razlivanja Ljubljanice na Ljubljanskem barju. Hitrost upadanja vodostaja Ljubljanice se bo v ponedeljek še nekoliko povečala, so zapisali. 

Meteo.si
Hidrološko opozorilo.

Snežilo bo

Po napovedih meteorologov se bodo padavine ponoči od juga spet razširile nad večji del Slovenije. V notranjosti države bo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Burja se bo nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -5, na Goriškem in ob morju malo nad 0 stopinj Celzija.

V ponedeljek pa bo oblačno, ponekod v notranjosti države bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 stopinj Celzija, so še zapisali na spletni strani Arsa.

Meteo.si
Jutranje padavine.