Veselje na snegu

Naši glasbeniki so se pomerili v smučanju

N.N./Novice Svet24
13. 3. 2018, 21.30
Deli članek:

Pretekli vikend so se na priljubljenem smučišču Golte v veleslalomu pomerili slovenski glasbeniki. Najboljši med njimi odhajajo na svetovno prvenstvo v Schladming!

Franci Podbrežnik se je po smučišču pognal celo s harmoniko, na tekmi pa osvojil tudi dva pokala.

Vsem, ki so si prismučali dobre rezultate v veleslalomski tekmi glasbenikov, se to šteje kot uradno tekmovanje za uvrstitev na svetovno smučarsko prvenstvo 7. aprila v Schladmingu.

Na tekmo smučarjev glasbenikov se je letos prijavilo nekaj več kot 50 glasbenikov zabavne in narodnozabavne glasbe ter različnih glasbenih ustvarjalcev. Do cilja jih je prismučalo 40, ob progi pa so navijali njihovi glasbeni kolegi in drugi obiskovalci izjemno polnega smučišča Golte. Na terasi je bilo živahno že pred tekmo, ko se je za nastop ogreval Matjaž Jelen s svojim bendom, za še bolj prešerno vzdušje pa je tudi letos poskrbel eden najboljših smučarjev med glasbeniki, Franci Podbrežnik, ki se je po smučišču pognal celo s harmoniko.

Radio Veseljak
Tudi Veselko, maskota Veseljaka, je navdušen smučar.

VESELJE NA VSAKEM KORAKU

V ženski kategoriji so do cilja prismučale zmagovalka Špela Novak iz skupine Karneval, pevka Irena Vrčkovnik in voditeljica Maja Oderlap.

Veselko, maskota radia in televizije Veseljak, je bil navdušen nad smučarsko idilo, zato si je tudi sam nadel smuči in drvel po tekmovalni progi. Veseljakove barve je lani zastopal Klemen Bunderla, letos pa Maja Oderlap, ki je domov odnesla tudi pokal za tretje mesto. Veselo pa ni bilo samo v petek, ko je bilo glasbo v ciljni areni na Golteh slišati že od 11. ure dalje, popoldne na terasi hotela in zvečer v diskoteki Ledenici. V soboto je na treh lokacijah (terasa hotela Golte, brunarica Stari stani ter brunarici Trije ploti in Pr' Žlajfarju) odmevala zabavna glasba v živo, v nedeljo pa so na istih lokacijah zvenele harmonike.

Maja Oderlap je nosila številko 3.

V kategoriji moški letnik 1970 in starejši so na stopničkah stali Sandi Murovec (Retro Band), Bor Zuljan (Šank rock) in Mirko Rozman (Zarja).