Razkrivamo

Male skrite strasti slovenskih politikov

Ž.K. / Novice Svet24
24. 2. 2018, 18.55
Posodobljeno: 24. 2. 2018, 18.55
Deli članek:

Slovenski politiki imajo življenje tudi zunaj vladnih stolčkov in parlamentarnih zidov. Ko odložijo računalnike in telefone, se začne njihov bolj skriti del življenja.

Arhiv časnika Novice Svet24
Premier je ob prevzemu funkcije veljal za suhljatega.

V času, ko se nam bližajo nove parlamentarne volitve, bodo v ospredje zanimanja javnosti spet stopili politiki. Poleg tega, kar nameravajo dobrega storiti za nas, bo veliko ljudi zanimalo, kaj počnejo v prostem času. Tako kot vsi ljudje imajo namreč tudi slovenski politiki in političarke skrite strasti, navade, razvade ter pregrehe. Malce smo pobrskali in ugotovili, kdo goji konopljo, kdo posluša heavy metal, kdo je kmet, kdo trenira boks ter kdo se ne more upreti čokoladi in lahko v čokoladnici preživi več ur.

MIRO CERAR

Predsednik vlade Miro Cerar naj bi se zelo težko uprl sladkemu. Pojedel naj bi vse, kar je sladkega, in kolikor ga je. Del svoje ljubezni do sladkarij je želel prenesti tudi na ostale člane vlade, saj jih je ob 100. seji vlade obdaril s čokoladnimi bomboni.

STA
Milojka Kolar Celarc.

MILOJKA KOLAR CELARC

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc rada vrtnari. In ne boste verjeli, posluša heavy metal glasbo. Ali kitarski zvoki donijo le doma ali tudi na ministrstvu za zdravje, še nismo uspeli izvedeti.

STA
Ali se bo tudi Gašperšič vpisal na neslavni seznam ministrov?

PETER GAŠPERŠIČ

Na ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča morajo biti pripravljavci menijev državniških dogodkov še posebej pozorni, saj je gospod minister vegetarijanec.

STA
Zdravko Počivalšek bo v sredo na postaji A simbolično pognal naprave žičnice, ki bodo potem nared za preizkusno fazo.

ZDRAVKO POČIVALŠEK

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je kmet. Doma ima traktor, na katerem letno presedi več kot 200 ur, ter skrbi za dva konja in 10 telic. Da bi lahko vzdrževal kmetijo, se vsak dan iz Ljubljane vozi domov v Podčetrtek.

Arhiv Novice Svet24
Se bo Violeta Tomić pojasnjevala pred policisti? Porodni krči združevanja levice vse glasneje kličejo po carskem rezu.

VIOLETA TOMIČ

Violeta Tomič, poslanka Levice, se v skladu z usmeritvijo stranke zavzema za legalizacijo konoplje. Marsikdo pa ne ve, da konopljo tudi goji. Je članica Društva za stare industrijske rastline Bele krajine.

Bobo
Maja Makovec Brenčič si že išče novo delovno mesto

MAJA MAKOVEC BRENČIČ

Med skrivne strasti Maje Makovec Brenčič, ministrice za izobraževanje, znanost in šport, spada boks. Kot pravi, boksa zaradi motorike, učenja drugačnih gibov, moči in koordinacije. Boksa v vrečo, s trenerjem, posveča pa se tudi tehniki boksa in ponavlja kombinacije.

Facebook
Romana Tomc z roko v roki s svojim partnerjem.

ROMANA TOMC

Romana Tomc je poslanka v Evropskem parlamentu, in če tega še niste vedeli, zagreta smučarka. Pravi, da vedno smuča intenzivno, kar pomeni tudi hitro. Razmišlja pa, da bi se lotila manj nevarnega teka na smučeh.

Arhiv Novice Svet24

MATEJ TONIN

Tonin, novi vršilec dolžnosti predsednika stranke NSi, rad poprime za palico. Hokejsko. Skupaj z ekipo Tuhinjski pobje meri moči vsak ponedeljek. Da pri tem ne hrani moči, govori tudi poškodba, ki jo je staknil mladi politik in ga je lani spravila na operacijsko mizo.   

STA
Na strankarski ravni se je prvak SD zavzel za poenotenje levice v skupni zavezi o družbi po meri človeka.

DEJAN ŽIDAN

Tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter predsednik stranke SD ima sladko skrivnost. Kot je razkril v enem od intervjujev, se namreč ne more upreti čokoladi. Da v njej res uživa, je dokazal za svoj rojstni dan, ko je v eni od bolj znanih slovenskih čokoladnic preživel več ur.