Snežne radosti

Kje je zapadlo največ snega in na katerih cestah je največ težav

G.G.
22. 2. 2018, 08.22
Posodobljeno: 22. 2. 2018, 11.14
Deli članek:

Vremenoslovci so obljubili, da se bo ponoči sneženje okrepilo in razširilo nad vso Slovenijo. Vreme je izpolnilo obljubo.

promet.si
Del avtoceste v bližini Ptuja ob 8.15.
Ponekod po Sloveniji sneži, sneg se oprijemlje cestišč. Vozne razmere so slabše kot običajno, zato so daljši potovalni časi. Na pot se ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme, opozarja prometnoinformacijski center.

Sneženje se je proti jutru počasi krepilo in se bo čez dan razširilo nad vso Slovenijo. Izjema bodo le nekateri predeli Ljubljanske kotline, ter večji del Primorske.

Največ snega je v zadnjih 12 urah zapadlo v Beli krajini. V Črnomlju so merilne naprave izmerili 15 centimetrov novozapadlega snega, tako da je zdaj okoli 40 centimetrov. V naslednjih urah bodo največ, od 20 do 40 centimetrov, bele podlage pridobili kraji na jugovzhodu, jugu in vzhodu države, Drugod bo predvidoma zapadlo še od 10 do 20 cm novega snega, manj na območju Ljubljanske in Celjske kotline ter v Šaleški dolini.

Nesreče hromijo promet

Ob sneženju je potrebno biti še bolj previden pri vožnji. A brez nezgod ne gre.

Najbolj sveža je informacija o prometni nesreči za predorom Podmilj na Trojanah v smeri proti Mariboru. Okoli 10.30 sta trčila osebno in tovorno vozilo, zaprt je prehitevalni pas, občasno pa zapirajo tudi predor. 

Druge težave zaradi prometnih nesreč: 

- na dolenjski avtocesti pred priključkom Drnovo je oviran promet proti Ljubljani;
- na štajerski avtocesti med predoroma Podmilj in Trojane je zaprt prehitevalni pas proti Mariboru, nastal je zastoj, občasno zapirajo predor Podmilj;
- na štajerski avtocesti med priključkom Slovenska Bistrica sever in počivališčem Polskava ter pred počivališčem Polskava je oviran promet proti Mariboru;
- na primorski avtocesti pred cestninsko postajo Log je oviran promet proti Ljubljani.

Zaradi burje v Vipavski dolini je na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.