V pričakovanju soglasja

UKC Ljubljana ima novega generalnega direktorja

S.R./STA
14. 2. 2018, 19.20
Posodobljeno: 14. 2. 2018, 19.22
Deli članek:

Svet UKC Ljubljana je na današnji seji imenoval Aleša Šabedra za novega generalnega direktorja.

Bobo
Aleš Šabeder, novi generalni direktor UKC Ljubljana.

Aleš Šabeder, ki vodi UKC kot v. d. generalnega direktorja od začetka letošnjega leta, se je zahvalil članom sveta za podporo. Dejal je, da se zaveda, kako veliko odgovornost sprejema z vodenjem največje slovenske bolnišnice.

Bobo
Aleš Šabeder, novi generalni direktor UKC Ljubljana.

"Vesel sem, da sem s svojim programom prepričal tudi zaposlene, ker za naloge, ki nas čakajo, potrebujemo njihovo podporo," je dejal v izjavi medijem po imenovanju.

Šabeder je imenovan za obdobje štirih let. Soglasje k imenovanju mora dati še ministrica za zdravje, saj je imenovan v času poteka sanacije UKC, ko glede imenovanja velja zakon o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov, je po seji sveta dejal predsednik sveta Jože Golobič. Ta zakon v 14. členu določa, da soglasje k predlogu sveta zavoda za imenovanje direktorja poda minister. 

Na razpis za generalnega direktorja UKC se je prijavilo pet kandidatov, dva sta izpolnjevala razpisne pogoje. Poleg Šabedra se je svetu zavoda tako predstavil še župan občine Dobrepolje Janez Pavlin

Svet UKC je iskal novega generalnega direktorja po tistem, ko so konec lanskega leta krivdno razrešili Andraža Kopača zaradi neustreznega ukrepanja v programu otroške srčne kirurgije.