Kako kaže?

FOTO: Ne pospravljajte lopat, snežna pošiljka še ni rekla zadnje

S.R./STA
12. 2. 2018, 17.05
Posodobljeno: 12. 2. 2018, 17.09
Deli članek:

Po celodnevnem sneženju nič ne kaže, da bi se vremenske razmere do večera uredile, snežiti bo prenehalo šele ponoči.

Bobo
Snežne razmere v Ljubljani.

Nad severnim Sredozemljem je šibko ciklonsko območje. Z vzhodnikom k nam v spodnjih plasteh ozračja priteka dokaj hladen in vlažen zrak.

Sneženje bo v drugi polovici noči v severni in severozahodni Sloveniji v glavnem ponehalo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod bo veter gradil zamete. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju do 3 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo oblačno, predvsem na jugu in vzhodu države bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki bo čez dan slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija.

V sredo bo večinoma sončno, v vzhodnih krajih pa zmerno do pretežno oblačno. V četrtek in petek bo precej jasno. Jutra bodo zelo mrzla, ponekod po nižinah bo megla.

Bobo
Snežne razmere v Ljubljani.

Drugod

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo oblačno s padavinami. Ob morju ter po nižinah severne Italije bo večinoma deževalo, drugod snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

V torek bodo v krajih južno in vzhodno od nas še padavine, ob morju bo večinoma deževalo, drugod snežilo. V Kvarnerju bo pihala zmerna do močna burja. V krajih zahodno in severno od nas se bo popoldne delno zjasnilo.

Bobo
Snežne razmere v Ljubljani.

Bobo
V tem tednu novega snega menda ne bo.