Videk

FOTO: Otroke v vrtec brez uporabnega dovoljenja

Si.R.
17. 1. 2018, 21.30
Deli članek:

V novi novomeški otroški vrtec Videk, ki ga je Mestna občina Novo mesto zgradila v Bršljinu, so pred tednom, ne da bi zanj pridobili uporabno dovoljenje, vselili 110 otrok.

Arhiv časnika Novice Svet24
Videk za OŠ Bršljin

Na novomeški občini so zapisali, da se je občinska uprava zaradi pereče prostorske stiske po posvetovanju z vodstvom vrtca in s starši ter ob pisnih zagotovilih izvajalca, nadzornikov in drugih pristojnih o ustreznosti notranjih prostorov vrtca odločila, da omogočijo uporabo novih prostorov, v prihodnjih tednih pa si bodo prizadevali za čimprejšnje končanje zunanjih površin, ki je pogoj za pridobitev uporabnega dovoljenja. Vrtec je namreč končan, dela pa potekajo le še na zunanjih površinah, ki jih otroci pozimi ne bodo uporabljali. Dodali so, da je izdaja uporabnega dovoljenja povezana z gradbenim dovoljenjem, ki se nanaša na objekt skupaj z njegovo zunanjščino.

NE UPORABLJAJ
Vidka so zgradili v leseni montažni tehniki

ZMANJKALO DENARJA?

Na hkratne očitke nekaterih, da vrtca Videk še niso vpisali v razvid vrtcev in da naj bi novomeški občini zmanjkalo denarja za plačilo izvajalcu, so odgovorili, da so prošnjo za vpis že poslali ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter da so sredstva za omenjeno naložbo zagotovljena. Izvajalcu pa »plačujemo upravičen del stroškov«, so še zapisali. Po podatkih novomeške občine bo novi bršljinski vrtec občino brez davka stal nekaj več kot 870 tisoč evrov, zgradili pa so ga v leseni montažni tehniki.

Arhiv časnika Novice Svet24
Gradnja vrtca je zamujala zaradi težav z izvajalcem.

DOVOLJ PROSTORA ZA VSE

V vrtcu je šest igralnic, štiri za prvo in dve za drugo starostno obdobje, razdelilna kuhinja, dva prostora za dodatne dejavnosti, osrednji prostor, namenjen športnim dejavnostim, in prostor za vodstvo vrtca. Otrokom bodo po zaključku zunanjega urejanja na voljo tudi obsežne zunanje igralne površine, do katerih je dostop možen neposredno iz notranjih igralnic, so še sporočili z novomeške občine. Kot je znano, je Videk vrsto let gostoval v nekdanjih prostorih Novoteksa v Bršljinu, nakar se je Mestna občina Novo mesto lani odločila za gradnjo montažnega vrtca s šestimi oddelki.

Arhiv časnika Novice Svet24
V novem vrtcu je šest igralnic.