Ne nasedajte

Furs sporoča: To je prevara, nimamo pooblastil nad bankomati

T.L.
16. 1. 2018, 12.15
Posodobljeno: 16. 1. 2018, 12.23
Deli članek:

"Urbani mit" na Fursu zanikali: če vtipkate kodo PIN vaše bančne kartice v obratnem vrstnem redu, s tem ne sporočate policiji, da ste v težavah.

Novice Svet24
Slika je simbolična.

Vsi bi radi zaščitili naše premoženje pred nepridipravi. Včasih si za to prizadevamo tako močno, da v pretirani vnemi z drugimi delimo tudi neresnične informacije. Kot ogenj se je po družbenih omrežjih razširilo obvestilo, pod katerega je navedeno ime uslužbenke Finančne uprave RS (Furs) in v katerem so napisana navodila lastnikom bančnih kartic za ukrepanje v primeru poskusa tatvine na bankomatu.

In kaj je zapisano v navodilih? Naj tisti, ki jih želijo prisiliti, da dvignejo denar na bankomatu, vtipkaj kodo PIN v obratnem vrstnem redu, kar naj bi sprožilo varnostni signal na policijski postaji. In pod vse skupaj so zapisani podatki uslužbenke davčne (!) uprave. 

Iz Fursa sporočajo: gre za prevaro, to "ni sporočilo FURS, saj nimamo pooblastil nad bankomati. Podatki naše uslužbenke so bili očitno zlorabljeni. Še to: Davčne uprave RS od avgusta 2014 ni več. Od takrat imamo Finančno upravo RS."