Nevarna lasulja

Temu pustnemu kostumu se raje ognite, če se ne želite scvreti

S.R./STA
15. 1. 2018, 09.53
Posodobljeno: 15. 1. 2018, 10.00
Deli članek:

Zdravstveni inšpektorat RS odsvetuje spletni nakup kostuma z lasuljo The Croods

Zdravstveni inšpektorat RS
Pustni kostum z lasuljo The Croods.

Zdravstveni inšpektorat potrošnikom odsvetuje nakup pustnega kostuma z lasuljo The Croods (Guy Morphsuit) blagovne znamke DreamWorks, ki se prodaja na spletni strani https://www.billigekostumer.dk/. Testiranje izdelka je pokazalo, da lasulja glede gorljivosti ne ustreza zakonodaji za igrače, zato izdelek ni skladen z uredbo o varnosti igrač.

Serijska oznaka izdelka je 887513004257. Zdravstveni inšpektorat RS potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili, svetuje, da ga ne uporabljajo in da ga vrnejo prodajalcu.

Losjon za svetlenje kože

Zdravstveni inšpektorat potrošnikom odsvetuje tudi nakup losjona za svetlenje kože (Lightening Beauty Lotion) blagovne znamke BSQ/Caro bright+, ki se prodaja na spletni strani https://www.aheco.nl/. Izdelek vsebuje preveliko koncentracijo kojične kisline, kar predstavlja tveganje za zdravje.

Serijska oznaka izdelka je 8713887000088, lot številka pa L 16351A. Zdravstveni inšpektorat RS potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili, svetuje, da ga ne uporabljajo in da ga vrnejo prodajalcu.

Zdravstveni inšpektorat RS
Losjon za svetlenje kože.