Krožijo sporočila

FOTO: Pozor, ne nasedajte lažnemu sporočilu o poceni vinjeti

T.L.
15. 1. 2018, 07.32
Posodobljeno: 15. 1. 2018, 07.51
Deli članek:

Letno vinjeto ponujajo 50 evrov cene, vendar pozor ...

Dars
Takšna je nova letna vinjeta, za leto 2018.

Te dni po Sloveniji kroži sporočilo SMS, v katerem podjetje HalloKupon ponuja vinjeto po izjemno nizki ceni: obljubljajo,da je vinjeto mogoče kupiti za 55 evrov,  kar je kar 50 odstotkov ceneje od redne cene letne vinjete za cestninski razred 2A.

bralka Tina
Lažno SMS sporočilo

Ker ljudje radi privarčujemo vsak evro ali dva, še raje pa 50 evrov, je kar nekaj prejemnikov SMS sporočila poklicalo telefonsko številko, ki je navedena v sporočilu. Ob tem pa pri projektu Varni na internetu opozarjajo, da gre za lažno sporočilo in ljudi pozivajo, naj ne nasedajo lažnim obljubam o "poceni vinjeti". 

Kot zapišejo na spletni strani varninainternetu.si, povezava, ki je navedena v SMS sporočilu, vodi na spletno stran, preko katere naj bi bil možen nakup nekaterih izdelkov, med drugim tudi vinjete s 50% popustom. Navedena je zgolj telefonska številka, ki pa spada med premijske številke (skupina 090), na katere je klic precej dražji od klica na navadne telefonske številke.

"Na spletni strani ni navedenih nobenih kontaktnih podatkov, kdo stoji za spletno stranjo, ni navedenih pogojev poslovanja, kontaktni obrazec ne deluje. Navedeno je zgolj “Copyright © 2016 Hallo Group Ltd. “, kar pa je lahko povsem izmišljen podatek. Uporabniki, ki so klicali na navedeno telefonsko številko, so sporočili, da po vzpostavitvi povezave na klic tudi po več minutah čakanja nihče ni odgovoril, s čemer so utrpeli kar nekaj škode. Glede na navedeno lahko trdimo, da gre pri tej ponudbi za prevaro, tako da uporabnikom močno odsvetujemo, da preko te spletne strani poskušajo priti do vinjete. Domena hallokupon.si je bila sicer registrirana v Sloveniji, kontaktni podatki o nosilcu domene pa so razvidni na spletni strani https://www.register.si. Pri tem opozarjamo, da elektronski naslov nosilca domene ne predstavlja nujno osebe s tem imenom," so ob tem zapisali na spletni strani www.varninainternetu.si.