Gasilec Vardjan

Zamenjava na pomembnem položaju Televizije Slovenije

G.G./STA
11. 1. 2018, 13.15
Posodobljeno: 11. 1. 2018, 13.17
Deli članek:

Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc je sprejel sklep o razrešitvi Jadranke Rebernik s funkcije odgovorne urednice informativnega programa Televizije Slovenije (TVS).

Bobo
Jadranka Rebernik, odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija

Z javne radiotelevizije so sporočili, da so Rebernikovi sklep o razrešitvi vročili danes. Kadunc je sklep o začetku postopka njene razrešitve sprejel na predlog direktorice TVS Ljerke Bizilj. Pri odločitvi je upošteval tudi predhodno pozitivno mnenje, ki ga je k razrešitvi Rebernikove dalo uredništvo informativnega programa televizije. Z razrešitvijo se je strinjalo skoraj dve tretjini uredništva.

"Da bo delo znotraj informativnega programa Televizije Slovenija potekalo nemoteno in gledalci ne bodo prikrajšani", je Kadunc za v. d. odgovornega urednika na predlog Biziljeve imenoval Vardjana, so pojasnili v nacionalni RTV hiši. Obenem so napovedali, da bodo razpis za novega odgovornega urednika informativnega programa TVS objavili "v najkrajšem možnem času".

Rebernikovi so ponudili pogodbo o zaposlitvi znotraj informativnega programa televizije. Njena razrešitev je bila sicer v igri že v odmevnem primeru Thompson. Programski svet radiotelevizije na seji 10. julija lani ni podprl Kadunčevega predloga za razrešitev Biziljeve zaradi prispevka o hrvaškem glasbeniku Marku Perkoviću - Thompsonu.

Biziljeva je na seji pojasnila, da so prispevek o Thompsonu kritično ocenili, avtorja prispevka in takrat še urednika Tednika Igorja Pirkoviča pa so zamenjali. Obenem pa je Biziljeva takrat pojasnila, da je Kadunc poleg Pirkoviča vztrajal še pri zamenjavi Rebernikove, a so ocenili, da njena zamenjava ne bi bila upravičena.