Angelca ne kuha zamer

Nekdanje tekmece je gostila na svoji "patički"

L.T.
16. 12. 2017, 19.50
Deli članek:

Poražena predsedniška kandidatka ne kuha zamer, nasprotno, spekla je potičko in nanjo povabila svoje predsedniške tekmece. Preverili smo, kakšen je bil odziv.

lt
Protikandidate je na potico povabila, ker ima na predsedniško tekmo lepe spomine.

Predsedniška kandidatka Angela Likovič, ki je na vsako vprašanje v predvolilni kampanji odgovorila z opozarjanjem na upadajočo nataliteto slovenskega naroda in pri tem neslavno pogorela, zaradi svojega poraza ne kuha zamer.

Nasprotno – peče potico

Nekdanje tekmece je povabila na svojo slavno potičko, pri čemer so, sodeč po njenih trditvah na družbenem omrežju Twitter, udeležbo potrdili predsednik republike Borut Pahor in še neuspešni kandidati za to funkcijo: Marjan Šarec, Romana Tomc, Ljudmila Novak, Andrej Šiško in Boris Popovič. »Ob vabilu so pokazali kar precej navdušenja, edino ministrica za šolstvo je takoj rekla ne,« je Likovičeva razočarana nad zavrnitvijo Maje Makovec Brenčič. Opravičila se je tudi Suzana Lara Krause, Pahor in Popovič pa sta zaradi prometa na dogodek malce zamudila.

Med kampanjo je niso utegnili pokusiti

Likovičeva je že med samo volilno kampanjo kandidate večkrat presenetila s potico, a zaradi volilne mrzlice je tedaj noben ni utegnil pokusiti. »Angelci je bilo žal. Čeprav je tekom kampanje potico večkrat prinesla, je drugi kandidati večinoma niso imeli časa jesti. Pokusil jo je samo Boris Popovič,« je že tedaj razkril koordinator zdajšnjega dogodka Aleš Primc. »Po enem od soočenj ji je bilo hudo, pa sem ji dejal: 'Angelca, ni problema, to se pa da rešiti!'«

»Sem vesela. Hiša čudovito diši,« je zapisala Likovičeva in s tem naznanila, da tokrat potice ni vzela iz zamrzovalne skrinje, temveč jo je spekla svežo. Ko se je v preteklih letih za medije pohvalila, da je specialistka za potičko, je namreč prav tako povedala, da je nagnjena k temu, da potičke speče »na lager«. Šest ali več potičk, ki jih da v pečico, še isti dan namreč zamrzne v skrinji in jih iz nje potegne, če dobi nepričakovan obisk.

Skorja ji nikoli ne odstopi

Angelca je pred časom za Novice Svet24 razkrila skrivnost perfektne potice: »Preden jo dam v pečico, vedno pazim. Z zobotrebcem preluknjam skorjo in to prepreči odstopanje.«

lt
Nekdanji tekmeci so se pogovarjali v sproščenem vzdušju. Šarec se je pošalil, da bo moral srečanje predčasno zapustiti, saj da mora pobrati otroke. »Za otroke gre,« je rekel med smehom.