Pogostitev

FOTO: Likovičeva s potico razvajala protikandidate na predsedniških volitvah

J.P./STA
15. 12. 2017, 19.07
Posodobljeno: 15. 12. 2017, 19.09
Deli članek:

Šest predsedniških kandidatov minulih predsedniških volitev se je danes srečalo ob potici pri Angelci Likovič. Tako so na svoj način sklenili volilno tekmo in si zaželeli uspešno 2018. Vsi povabljeni so pohvalili tako potico kot gesto Likovičeve.

Luka Tetičkovič
Likovičeva jih je najprej sprejela v dnevni sobi, nato pa postregla v jedilnici.

Likovičeva je na minulih predsedniških volitvah pristala na repu, a si jo bo javnost gotovo zapomnila po njeni potici. Med drugim je recept zanjo ponudila na promocijskem letaku, z njo pa je postregla tudi v medijskem središču, kjer je pričakala rezultate volitev.

Tokrat je na potico, pa tudi na čaj, kuhano vino, prekmursko gibanico in ostale dobrote kar k sebi domov v Grosuplje povabila svoje protikandidate. Odzvali so se zmagovalec volitev, predsednik republike Borut Pahor, Marjan Šarec, Romana Tomc, Ljudmila Novak in Andrej Šiško. Drugi se zaradi obveznosti niso mogli udeležiti.

Luka Tetičkovič

Glede na komentarje prisotnih, pa so zamudili "zelo dobro potico".

Likovičeva jih je najprej sprejela v dnevni sobi, nato pa postregla v jedilnici. Gostom, ki vsi ostajajo aktivni, medtem ko je sama v pokoju, je zaželela "ogromno moči, ki jo boste rabili v naslednjih letih, veliko poguma, odločnosti in složnosti".

Ob tem jim je položila na srce željo "da se bodo čez 20 let po lepi Sloveniji smejali in jokali slovenski otroci. Zato delajte na tem. Večja pomoč otrokom, družinam, mladim, da bodo dobili službe, da ne bodo šli v tujino, da bodo lahko imeli otroke."

Pahor ji je odgovoril, da si bo prizadeval, da se bo vsaj kakšna od njenih želja uresničila. Ljudmila Novakova pa je dodala, da je sama k temu že nekaj prispevala, saj ima tri otroke in kmalu že šestega vnuka.

"Tudi vnaprej si bom prizadevala, da bom čim večkrat v pomoč otrok in vnukom. Pa tudi, da bomo sprejemali take zakone, ki bodo v pomoč mladim družinam, da bo Slovenija še bolj zacvetela," je še dodala Novakova.

Gostje so pohvalili gesto Likovičeve. Tomčeva je ocenila, da bi moralo biti več takih dogodkov, tudi med politiki, "pa bi se morda znali tudi o kakšnih drugih zadevah bolje pogovoriti". Obljubila je, da si bo tudi v naslednjem letu prizadevala za sodelovanje in spoštovanje.

Šiško pa si bo prizadeval, da "bomo prebudili tiste Slovenke in Slovence, ki so obupani in malodušni".

Drugouvrščeni na volitvah, Šarec, je obljubil prizadevanja za to, da bi bilo čim več težav rešenih na čim bolj miroljuben način. Ob odhodu je v izjavi medijem še posebej pohvalil potico, ki je v kampanji ni imel časa ali priložnosti poskusiti.

Prijetno praznično druženje so običajno resni politiki začinili z nekaj smeha in hudomušnosti. Tako jo je Novakova zagodla Pahorju in mu skrila potico ter ga poskušala prepričati, naj jo speče sam.

Pahor pa se je ob odhodu pohvalil, da mu je Likovičeva izdala skrivnost njene potice - v njej je namreč malček alkohola.

Zadovoljstvo s srečanjem je kazala tudi gostiteljica, ki je z dobrotami pogostila tudi prisotne novinarje.