Sklad solidarnosti

Rdeči križ priskočil na pomoč prizadetim v ujmi

S.R./STA
15. 12. 2017, 14.56
Posodobljeno: 15. 12. 2017, 15.01
Deli članek:

Vremenska ujma je povzročila veliko škodo, zato bo Rdeči križ Slovenije bo pomagal bo pri obnovi več kot 100 stanovanjskih objektov in namenil 43.000 evrov območnim zbornicam Radovljica, Kranj, Dravograd in Novo mesto, so sporočili iz Rdečega križa.

Bobo
Prizadeti lahko dodatne informacije poiščejo pri predstavnikih krajevnih organizacij Rdečega križa.

Na več predelih Gorenjske je ujma z močnim vetrom in deževjem povzročila veliko materialno škodo. Po prvih podatkih je na področju občine Jezersko poškodovanih več kot 75 objektov. Na območju območne zbornice Radovljica je ujma najbolj prizadela prebivalce Bohinja. Veter je poškodoval 170 streh, poplavljenih pa je bilo 60 hiš. Kranjsko območno združenje Rdečega križa bo prebivalcem občine Jezersko in Preddvor namenilo 12.000 evrov.

Novomeško območno združenje Rdečega križa bo v Žužemberku pomagala 14 družinam, na območju območne zbornice Dravograd pa je bilo poškodovanih 15 stanovanjskih objektov.

Vse, ki jim je v ujmi nastala škoda, prosijo, naj dodatne informacije poiščejo pri predstavnikih krajevnih organizacij Rdečega križa Jezersko, Kokra in Preddvor ali pokličejo na telefonsko številko 04 201 86 72.

Rdeči križ bo pomagal s sredstvi iz Sklada solidarnosti, ki jih zbirajo v novembrskem tednu solidarnosti s prodajo doplačilnih znamk in vozovnic. Sredstva sklada so namenjena za pomoč najbolj ogroženim v naravnih in drugih nesrečah.