Pro bono

Potrebujete odvetnika? Ponujajo brezplačno pomoč

T.L./STA
14. 12. 2017, 07.40
Deli članek:

Zainteresirani se morajo pri izbranem odvetniku najaviti do petka.

Profimedia
Odvetniki bodo pomoč nudili tudi v prostorih lokalnih skupnosti.

Odvetniki bodo prihodnji teden nudili brezplačno pravno pomoč. V že sedmi akciji odvetniki pomoči ne bodo ponudili le v odvetniških pisarnah, ampak tudi v prostorih lokalnih skupnosti v Ljubljani, Novi Gorici, Igu, Kopru, Ankaranu in Izoli. Zainteresirani se morajo pri izbranem odvetniku najaviti do petka, so sporočili iz odvetniške zbornice.

Odvetniki bodo z akcijo Dan odvetniške pravne pomoči pro bono nudili brezplačno pravno pomoč ljudem, ki so take pomoči najbolj potrebni, predvsem v obliki ustnih pravnih nasvetov. Odvetniška zbornica Slovenije poziva tiste, ki bi na ta dan zgolj želeli izkoristiti priložnost za pridobivanje drugega mnenja, da čas prepustijo tistim, ki to pomoč bolj potrebujejo.

Poiščite seznam in lokacije

Seznam odvetnikov, ki bodo pravne nasvete nudili v svojih pisarnah, bo objavljen na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije, podatke pa lahko zainteresirani dobijo tudi na telefonskih številkah 01 300 34 20 in 01 300 34 22.

V ponedeljek bo svetovanje potekalo v mariborskem, pomurskem in ptujskem območnem zboru. V torek bodo odvetniki svetovali v ljubljanskem in gorenjskem območnem zboru. V sredo bodo svetovanja na voljo v celjskem in slovenjgraškem, v četrtek pa v novogoriškem in koprskem območnem zboru. V petek bo svetovanje potekalo v dolenjskem in krškem območnem zboru odvetniške zbornice.

Odvetniki pa bodo pomoč nudili tudi v prostorih lokalnih skupnosti. V torek bodo od 9. do 17. ure na v Mestni hiši v Ljubljani in v Centru Ig. V četrtek prihodnji teden pa bo svetovanje potekalo v Mestni hiši v Novi Gorici od 8. do 12 in od 13. do 15. ure, v Pretorski palači v Kopru od 9. do 16. ure, v prostorih občine Ankaran od 9. do 13. ure in kulturnem domu Izola od 11. do 14. ure.

V akciji pa bo sodeloval tudi Mediacijski center odvetniške zbornice. Svetovanje bodo nudili v ponedeljek v Ljubljani v atriju SRC SAZU od 12. do 14. ure in v prostorih krajevne skupnosti Nova Gorica od 14. do 19. ure. Najava za svetovanje Mediacijskega centra ni potrebna.

Akcijo odvetniki organizirajo v počastitev 19. decembra 1918, ko je bila ustanovljena nacionalna odvetniška zbornica. Zgledu brezplačne pomoči so sledila tudi druga združenja samostojnih poklicev, ki so prepoznala humano sporočilo akcije, kot so zdravniki, zobozdravniki, davčni svetovalci, notarji in mediatorji.