Bilanca bo pozitivna

Smučišča bo ogrožalo deževje, ohladitev bo pravočasna

G.G.
23. 11. 2017, 09.51
Posodobljeno: 23. 11. 2017, 10.57
Deli članek:

Zunaj je toplo, prihajajo pa padavine. Se je bati, da bo dež zredčil sneg na višje ležečih smučiščih?

Sneg se je povsod ojužil. Do sobote se bo še nekoliko sesedel,v nižjih nadmorskih višinah bo tudi kopnel, še zlasti ob sobotnem dežju. Do nedelje zjutraj bo na zahodu zapadlo od 10 do okoli 40 centimetrov snega, odvisno od nadmorske višine, drugod pa bo snega manj. 

Ne, pravijo vremenoslovci na Agenciji za okolje, čeprav bo začetek bolj klavrn. V soboto bo namreč začelo deževati, meja sneženja pa bo zelo visoko, tako da bo nekaj ur deževalo tudi na Krvavcu. Hitro pa bo prišel rešitelj snega – hlad. Dežne kaplje se bodo spremenile v snežinke. Končni obračun za naša višje ležeča smučišča, ki že obratujejo, bo pozitiven: v nedeljo bo snežna odeja višja kot v petek. In če se bo v nedeljo še pravočasno zjasnilo, so obeti za smuko kar najbolj ugodni. Če ne v nedeljo, pa zagotovo v ponedeljek ali torek.

Ob ohladitvi se bo torej v noči na nedeljo meja sneženja spuščala, nekje do nadmorske višine 600 metrov. Po nižinah bo lepo mokro in nič belo.

Padavine bodo v nedeljo ponehale in popoldne bo izza oblakov že pokukalo sonce. Občutek mraza bo poudarjal severni veter. V začetku prihodnjega tedna bo tako hladno in precej jasno.