Pomoč

FOTO: Za Rajkove zbrali dobrih 1200 evrov

J.A./Dolenjski list
23. 11. 2017, 07.10
Deli članek:

Za zdaj zbiranje denarja za nesrečno družino poteka odlično, a so še daleč od cilja.

Mateja J. Potočnik
Mitja, Alenka in Matej iz dokumentarca Roka Bička Družina.

Humanitarna akcija za družino Rajk, ki jo vodi Območno združenje RK Novo mesto, se uspešno nadaljuje. »V času projekcije filma Družina na Liffu smo zbirali prostovoljne prispevke še v Cankarjevem domu in Kinodvoru. Obiskovalci so prispevali 685 evrov, skupaj z APT smo zbrali 1240 evrov. Prav tako prihajajo denarna nakazila posameznikov in podjetij,« so sporočili iz novomeškega združenja Rdečega križa.

OZRK NM
Prostovoljne prispevke so zbirali v Cankarjevem domu in Kinodvoru.

Donacije za obnovo hiše zbirajo na TRR: SI56 0297 0025 9477 202, sklic: 00-903056, pripis: POMAGAJMO DRUŽINI RAJK; naslov: OZRK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54 a, 8000 Novo mesto.

Veseli pomoči

Dodali so, da so veseli materialne pomoči pri obnovi hiše, ki jo donirajo podjetja Tilia, Jeklotehna Špoljar, As invest iz Novega mesta in Stanovanjski servis iz Dobindola. Lastnik servisa Uroš Urbančič je povedal: »Za akcijo sem slišal po radiu. Ker smo se s prijatelji že večkrat pogovarjali, da bomo nekomu dobrodelno obnovili vodovodno inštalacijo in kopalnico, smo ponudili pomoč družini Rajk.« Alenki Rajk je zagotovljena tudi strokovna psihiatrična pomoč na domu. Sicer se akcija nadaljuje, celovita obnova hiše družine iz Podhoste pri Dolenjskih Toplicah je namreč ocenjena na 41.658,18 evra.

Marko Vavpotič / M24.si
Z izkupičkom so pri Rdečem križu za zdaj zadovoljni.