Sun GArden

Furs prodaja opremo svingerskega kluba

S.A.
18. 11. 2017, 19.40
Posodobljeno: 30. 1. 2024, 10.50
Deli članek:

Furs je napovedal dražbo opreme svingerskega kluba Sun garden. Lastnik, Tomaž Lozej, pravi, da je Fursu poplačal vse dolgove in da do dražbe ne bo prišlo. A to (za zdaj) ne drži.

Reuters
Fotografija je simbolična
Dražba bo potekala 1. decembra na finančnem uradu v Kopru.

V vasi Majcni v bližini Sežane stoji edini uradno registriran svingerski klub v Sloveniji. »Sliši« na ime sprostitveni center Sun garden, njegov lastnik pa je Tomaž Lozej.

Visoka vstopnina

Vstopnina v klub (odprt med četrtkom in nedeljo) je precej visoka, za moške v četrtek 60, v petek 120, v nedeljo 90 evrov, ob sobotah pa morajo pari na primer za vstop odšteti 80 evrov. Kljub visokim vstopninam in rasti prihodkov (pred leti) se Lozeju očitno računi niso izšli. Na spletni strani Finančne uprave RS (Furs), kjer je objavljen javni seznam neplačnikov, ki so državi več kot 90 dni dolžni več kot 5000 evrov, smo izbrskali, da spada Lozej oziroma njegovo podjetje Sun garden Tomaž Lozej, s. p., v razred neplačnikov F04, kar pomeni, da je državi dolžan med 50 in 100 tisoč evrov.

Furs
Izklicna cena za dve bambusovi vrtni hišici je 1500 evrov.

Jacuzzi, bazen, peči …

Prav zaradi tega je Furs zdaj že drugič napovedal dražbo premičnega premoženja kluba. Med drugim je mogoče kupiti jacuzzi z vso opremo, zunanji bazen, peč za finsko ali turško savno, točilni pult s hladilnikom, ležalniki, dve zunanji bambusovi hišici, sedežno garnituro, recepcijski pult in tako dalje. Na oklicu dražbe piše, da se premičnine prodajajo v kompletu, in sicer za 21 tisoč evrov. Če kupca za celotno opremo ne bo, se bodo stvari prodajale posamično. Dražba bo potekala na Finančnem uradu Koper, 1. decembra ob 9.00.

Furs
Zunanji bazen (s kompletno opremo).

Klub deluje naprej

»Do dražbe ne bo prišlo, ker sem vse dolgove poplačal. Klub deluje nemoteno naprej,« pa nam je včeraj zatrdil Lozej. Nekako nas odgovor ni prepričal, zato smo povprašali na Fursu, od koder so nam sporočili, da dolg (do zaključka naše včerajšnje redakcije) še ni bil poplačan. Dražba bo torej na sporedu »brez posebnosti«. Objava o dražbi je bila še včeraj javno dostopna (in je še danes), umaknili pa jo bodo, če bo Lozej poplačal dolgove. Njegov klub sicer lahko normalno obratuje naprej, saj mu rubijo premičnine, in ne nepremičnin.

Furs
Prodajata se tudi peči za finsko in turško savno.