Slovenija

Kako morajo podjetja delati v prihodnosti, da bi sploh obstala

N.N.
15. 11. 2017, 19.41
Posodobljeno: 15. 11. 2017, 19.44
Deli članek:

Danes je na Bledu potekal predsedniški forum, ki se ga je udeležilo več kot 70 visokih predstavnikov politike in gospodarstva, med njimi tudi predsednik vlade Miro Cerar.

Boris Pretnar
Joe Santos, direktorica IEDC-Poslovne šole Bled Danica Purg in predsednik vlade Miro Cerar.

Na današnjem predsedniški forum na Bledu so govorili o tem, kako morajo podjetja delati v prihodnosti, tudi v Sloveniji, da bi sploh obstala.

»V času globalizacije potrebujemo voditelje z vizijo, ki bodo upoštevali tudi socialni aspekt globalizacije, ne le finančnega. Imamo torej zmešnjavo vizij pri voditeljih,« je ob začetku mednarodnega letnega predsedniškega foruma IEDC-Poslovne šole Bled dejala njena predsednica in dekanja Danica Purg.

Uvodni govornik, predsednik vlade Miro Cerar, je spomnil, da je Slovenija zelena in digitalna država ter ob tem poudaril pomen tujih investicij in človeškega kapitala.

Boris Pretnar
Sandi Češko, Iztok Seljak, Miro Cerar, Danica Purg, Gorazd Žmavc, Robert Trnovec, Pavel Popov, Mark Pleško.

Poglede na globalizacijo in izkušnje s svetovnim trgom so na okrogli mizi predstavili tudi mednarodni gospodarstveniki - predsednik italijanskega pohištvenega podjetja Alessandro Calligaris, ustanovitelj in solastnik podjetja Studio Moderna Sandi Češko, direktor ruskega podjetja za vesoljsko tehnologijo United Rocket Space Corporation Pavel Popov, direktor poslovne analitike pri Hikvision Europe Alessandro Bolzan ter direktor in solastnik podjetja Cosylab Mark Pleško.

Udeleženci foruma so se strinjali, da se pomen lokalnih podjetij kljub globalizaciji povečuje, pomembno pa je imeti vizijo in kakovostne managerje, ki morajo poskrbeti, da se bodo zaposleni v podružnicah podjetij dobro počutili in imeli občutek, da delajo za lokalno okolje.