Vreme

FOTO: Dobro jutro, sneg: pobelilo je do nižin

T.L.
13. 11. 2017, 07.15
Posodobljeno: 13. 11. 2017, 08.06
Deli članek:

Čeprav je snežna pošiljka dosegla tudi dele nižin, pa bo na večjo količino snega potrebno še počakati.

M.T.
Omembe vredne količine snežnih padavin v nižinah ni.

Kar se je napovedovalo, se je tudi uresničilo: potem ko so se konec minulega tedna že oprla nekatera smučišča, je sneg vendarle dosegel tudi nižine. Ponekod je snega le za vzorec, drugje pa je snega nekoliko več. Vsekakor pa je snega tudi v nižinah dovolj, da bo povzročal težave v prometu, zato previdnost ne bo odveč. 

Sneg se je "izognil" nižjim delom Štajerske in Dolenjske, tudi iz Prekmurja ne poročajo o snežni pošiljki.

M.T.
Jutro v Ljubljani.

Težave povzročata močan severni veter in burja

V ponedeljek zgodaj zjutraj je kar nekaj nevšečnosti povzročal okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja, zaradi česar je bila po poročanju Uprave za zaščito in reševanje na hitri cesti med Ajdoviščino in Vipavo tudi uvedena zapora 1. stopnje. Ob 4.20 so zaradi močnega vetra vsako vplutje oziroma izplutje ladij obravnavali posamično. Iz Obale poročajo o zalivanju hiš, sproženih plazovih , v piranskem mandraču pa se je potopil čoln. Ob 3.08 je plaz zasul cesto Pacug–Fiesa. Cesta je do nadaljnjega neprevozna, je poročala uprava za zaščito in reševanje. Ob 5.34 je ponovno voda in zemlja ogrozila stanovanjski hiši v Fiesi, ob 3.23 pa je na cesto proti Fiesi naneslo okoli 10 kubičnih metrov raznega materiala.

Do 140 km/h

Sunki severnega vetra bodo pod Karavankami in Kamniškimi Alpami ter v zgornjem Posočju krajevno lahko dosegli hitrost okoli 100 km/h, sunki burje pa od 100 do okoli 140 km/h. Severni veter bo predvidoma oslabel do torkovega jutra. Tudi burja bo v noči na torek nekoliko oslabela, a bo v torek in sredo še pihala s sunki nad 100 km/h.

K.N.
Konec tedna so se odprla smučišča, zdaj imamo sneg tudi v nižinah.