Slavje

Pahor bo spremenil svoj slog

S.R./STA
12. 11. 2017, 20.21
Posodobljeno: 12. 11. 2017, 21.54
Deli članek:

Po zmagi v drugem krogu predsedniških volitvah se je oglasil Borut Pahor.

STA
Dušan Kumer v Pahorjevem štabu.

V volilnem štabu predsedniškega kandidata Boruta Pahorja so že po preštetih 80 odstotkih glasovnic slavili zmago. Vodja volilnega štaba Dušan Kumer je dejal, da razlika, ki je nekaj odstotkov v prid Pahorju, pove vse. "Veseli smo in razpoloženi. Jutri gremo novim zmagam naproti," je dejal. Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han se je zahvalil vsem volivcem, ki so prišli na volišča. Vesel je, da je Pahor zmagovalec volitev, ker je bila kampanja naporna in težka in "je bila kampanja proti Pahorju".

Čez nekaj trenutkov se jim je pridružil zmagovalec. Pahor pravi, da se je nekaj naučil v tej kampanji. V glavnem bo delal tako kot zdaj, sprejema pa tudi kritike, zato se bo potrudil, da bo njegov glas bolj slišan. "Slovenski politiki bom pomagal reševati probleme," je povedal novi stari predsednik. Pahor se je zahvalil tudi političnim kolegom, ki so glasovali zanj in mu namenili podporo. Zaključil pa je z besedami: "Zmagujejo tiste politike, tista sporočila, ki povezujejo. Med nami so lahko razlike, ni pa potrebno, da se sovražimo. Upravičil bom vaša pričakovanja."

Nizko volilno udeležbo je vseeno ocenil kot "korak naprej", saj ni bistveno odstopala od prvega kroga pred tremi tedni. "Na volišča je prišlo več ljudi, kot smo pričakovali," je dejal. Prepričan je še, da bodo državnozborske volitve prihodnje leto bistveno bolj spremljane.

STA
"Po 20 letih se je prvič zgodilo, da je nekdo na tako visokem položaju dobil nov mandat," je spomnil Pahor.

STA
Štab Boruta Pahorja.

STA
Štab Boruta Pahorja.