Tesna bitka

Šarec ponosen, da se je boril toliko časa

G.G.
12. 11. 2017, 19.59
Posodobljeno: 12. 11. 2017, 21.03
Deli članek:

V štabu predsedniškega kandidata Marjana Šarca niso razočarani. Kamniški župan je že čestital Borutu Pahorju za zmago.

STA
Marjan Šarec se je solidno odrezal na predsedniških volitvah.

Izzivalec Boruta Pahorja je dejal, da je bila predsedniška tekma dolga in naporna. Šarec pravi, da je ponosen, da sta se s Pahorjem borila toliko časa, saj je sprva kazalo, da bodo volivci predsednika izvolili že v prvem krogu.

Marjan Šarec je delne izide ocenil kot dobre. "Se vam to ne zdi dober rezultat, če si ob vstopu v tekmo najprej klovn, potem je pa izid tako tesen?" je izpostavil in dodal, da se je v politiki približal čas za menjavo generacij, ki bodo delale drugače. V primeru, da ne postane predsednik republike, pa Šarec ni izključil sodelovanja na prihodnjih parlamentarnih volitvah, v primeru, da bodo ljudje v njem prepoznali človeka, primernega za to. Je pa potrdil, da ga k temu že pet let nagovarjajo.

Ob tem pa je opozoril, da predsedniška tekma ni bila predpriprava za državnozborske volitve. Kot je dejal, o tem nisem razmišljal: "Če bi šel v predsedniško tekmo na ta način, da bi se s tem pripravljal na kaj drugega, ne bi bilo pošteno." V tekmo je šel iskreno, sedaj pa bodo po njegovih besedah razmišljali, kako naprej.

Žena bo zadovoljna

Pred kamere je stopila tudi njegova soproga Barbara Šarec Iskra, ki je sicer priznala, da v medijih nerada nastopa, da pa bi naloge prve dame opravljala, če bi ji bila ta naloga zaupana.