Strategija za drugi krog

Pri Šarcu brez evforije, stavijo na vsebino

G.G./STA
23. 10. 2017, 08.07
Posodobljeno: 23. 10. 2017, 08.21
Deli članek:

Po preboju v drugi krog predsedniških volitev so v štabu kamniškega župana Marjana Šarca usmerjeni v finale. Kakšna bo strategija?

STA
Marjan Šarec in vodja njegovega tabora Brane Kralj.

Vodja štaba Brane Kralj pravi, da je strategija v grobem je že, a jo bo treba še doreči in prilagajati toku dogajanj. Osnovni načrt so izoblikovali že, ko se je Šarec odločil za kandidaturo.

Kralj je pojasnil, da so si zamislili dva stebra kampanje - prvi je bil avtobus, ki je predstavljal plakatno mesto, obenem pa način, na katerega so obiskovali podpornike in druge državljane. Drugi steber pa so bila socialna omrežja, na katerih so prav tako gradili del kampanje. Na spletu bodo zgodbo nadaljevali, dodajali pa bodo še druge načine, ki pa jih Kralj še ni podrobneje razkrival.

Na vprašanje, kakšna so pričakovanja pred drugim krogom, je odvrnil, da je Šarec pripravljen na drugačen način nagovoriti ljudi in jih bo tudi nagovoril. Kot je izpostavil, pa bo drugi krog kampanje tudi bolj vsebinski. Za razliko od prvega kroga, ko je bilo kandidatov devet in je bil čas za predstavitev stališč zelo okrnjen, bo šlo za soočenje dveh kandidatov. "Oba se bosta lahko spustila na vsebinsko raven, kjer pa je Šarec zagotovo močan in globok," je še dejal Kralj.

Včerajšnje volitve predsednika republike še niso prinesle zmagovalca, saj nihče izmed kandidatov ni dobil večinske podpore volivcev. Tako se bosta v drugem krogu, ki bo 12. novembra, pomerila Borut Pahor, ki ga je po 99,9 odstotka preštetih glasov podprlo 47,07 odstotka volivcev, in Marjan Šarec, za katerega jih je glasovalo 24,97 odstotka.