O potrebni spremembi

Popovič opozoril na ključen problem predsedniških volitev

G.G./STA
22. 10. 2017, 19.44
Posodobljeno: 22. 10. 2017, 19.49
Deli članek:

Koprski župan in predsedniški kandidat Boris Popovič pravi, da ga slab rezultat ne bo odvrnil od prizadevanj za spremembe, ki jih Slovenija potrebuje.

STA
Popoviču preboj iz občinske v državno politiko ni uspel.

STA
Popovič je v drugem krogu županskih volitev tesno izgubil proti Bržanu.

Popovič se je v prvem odzivu po zaprtju volišč zahvalil volivcem za njihov glas. Ob tem pa je poudaril, da nizka udeležba "kaže, da so ljudje nezadovoljni in nimajo več niti upanja, da se bo kaj spremenilo, to je žalostno". Trenutni podatki namreč nakazujejo, da udeležba morda ne bo dosegla niti 50 odstotkov.

• Bo Pahor zbral dovolj glasov za zmago v prvem krogu?

"Velika večina Slovencev ni zadovoljna in ponosna na svojo državo," je ocenil Popovič in izpostavil revščino, prenizke pokojnine, plače ter slabe razmere v sodstvu.

"Dokler udeležba ne bo vsaj 70 odstotkov, pomeni, da nismo na pravi poti," je še dejal Popovič.

Koprski župan se je ob tem vprašal, koliko so predsedniški kandidati s soočenji sploh uspeli spodbuditi mlade in tiste, ki nikoli ne gredo na volišča, ali so jim sploh uspeli vzbuditi upanje, da bo prišlo do sprememb.

Popovič tudi dvomi v to, koliko so kandidati skozi javne nastope uspeli nagovoriti volivce. Po njegovem prepričanju bi ob nastopih v medijih potrebovali bistveno več časa, "ker v teh nekaj soočenjih s 30 sekundami časa za odgovore na vprašanja ne vem, koliko smo lahko bili prepričljivi", je dodal. Vprašal se je tudi, ali večina Slovencev sploh ve, v kakšnem stanju je država.

"Nezadovoljstva med ljudmi je ogromno. Če bodo ti ljudje res šli na volitve, se bo sprememba tudi zgodila," je ocenil Popovič.