Oranžni alarm!

VIDEO: Na obali besni nevihta z močno burjo in tudi točo

S.R./STA
22. 10. 2017, 19.00
Posodobljeno: 22. 10. 2017, 20.55
Deli članek:

Na Primorskem piha zmerna do močna burja, ki se ne bo umirila vse do jutra.

Profimedia

Močno neurje, ki se je okoli 17. ure razbesnelo v slovenski Istri in drugod, je že pustilo posledice. V Istri je poplavilo nekaj kleti, najhuje pa je v Izoli, poročajo na spletni strani Primorskih novic. Na Policijski upravi Koper so potrdili, da imajo v Izoli precej težav zaradi neurja, v Kopru in Piranu pa naj ne bi imeli težav.

Polovica Livad naj bi bila po navedbah časnika pod vodo, med drugim tudi ulica Zvonimira Miloša in bližnje ulice, po katerih plavajo številni predmeti. Vsi prebivalci so na nogah, gasilci in policisti so prepovedali stanovalcem vstop v kleti, ker je lahko nevarno. Požar se je vnel še v kampusu Livade. Pod vodo pa je tudi stari del Izole, in sicer Ljubljanska ulica, Lonka, v Alietovi ulici je poplavilo pritlično stanovanje, so še zapisali.

Zaradi poplavljenega cestišča je tako oviran promet na glavni cesti Jagodje - Izola in na nekaterih cestah v Izoli. Zaradi burje pa je na primorski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ter na regionalnih cestah Ajdovščina - Vipava, Podnanos - Manče - Vipava in Selo - Ajševica - Vogrsko prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, poroča prometno-informacijski center.

Arso
Agencija za okolje je za zahodni del države izdala oranžni alarm zaradi močne burje, ki lahko na izpostavljenih mestih doseže hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro.

Kako kaže?

V ponedeljek dopoldne se bodo oblaki na zahodu ter ponekod na Gorenjskem trgali. Drugod bo oblačno, ponekod ob meji s Hrvaško na vzhodu bo občasno še možen rahel dež. Predvsem v Prekmurju in deloma na Štajerskem in Koroškem ter na Gorenjskem vzdolž Karavank in Kamniških Alp bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do okoli 17 stopinj.

V torek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Severni veter se bo spet okrepil in v noči na sredo ponehal. V sredo in četrtek bo večinoma sončno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla.