Križne vezi

Izjemno huda poškodba Ilke Štuhec

G.G.
22. 10. 2017, 17.37
Posodobljeno: 22. 10. 2017, 22.06
Deli članek:

Naši najboljši smučarki Ilki Štuhec se je zgodilo to, česar se smučarji pred začetkom sezone najbolj bojijo.

SZS

26-letna Mariborčanka je sporočila, da si je ob padcu na treningu strgala sprednje križne vezi. "Na žalost je bil to eden zadnjih startov za več mesecev. Žalostna in jezna v tem trenutku, a motivirana, da se vrnem," je tvitnila najboljša smukačica zadnje zime.

"Med današnjim dopoldanskim treningom v Pitztalu si je Ilka Štuhec pri padcu poškodovala levo koleno. Svetovna prvakinja v smuku je po padcu nemudoma opravila zdravniški pregled v bližnji kliniki, specializirani za športne poškodbe. Diagnoza je pokazala, da si je slovenska smučarska šampionka pri padcu strgala sprednje križne kolenske vezi. Za zdaj kaže, da bo Ilka Štuhec zaradi poškodbe primorana izpustiti večji del ali celo celotno sezono v svetovnem pokalu, kar vključuje tudi zimske olimpijske igre v Južni Koreji. Več podrobnosti o sami poškodbi bo znanih v prihodnjih dneh," so sporočili iz družbe za odnose z javnostmi Propiar, ki skrbi za Ilko Štuhec.

Le nekaj trenutkov kasneje so se oglasili tudi s Smučarske zveze Slovenije, kjer so zagotovo računali, da bo Štuhčeva glavna slovenska adutinja za februarske olimpijske igre v Južni Koreji. "Naša alpska smučarka Ilka Štuhec je na današnjem dopoldanskem treningu slaloma v avstrijskem Pitztalu žal utrpela poškodbo. Pri padcu si je namreč strgala sprednje križne vezi v levem kolenu. Ilka naj bi bila operirana v sredo, več informacij pa bo na voljo po temu dnevu. Ilki želimo čim hitrejše okrevanje!" so zapisali pri SZS.