POMOČ

Nečloveško ravnanje s psičko in mladiči

Gabrijel Toplak
22. 9. 2017, 20.00
Deli članek:

Oskrba pasje družinice je za društvo velik finančni zalogaj, zato prosijo za donacije na društveni račun (TRR: SI56 0417 3000 0739 916, Nova KBM, namen: mamica Neda in mladički).

Facebook
Nado so čipirali, dobila je tudi potni list.

V Društvu za zaščito živali Maribor, ki mu predseduje Rok Štibler, pravijo, da so vajeni skorajda vsega, a še vedno občasno obnemijo. Nedolgo nazaj so povsem naključju naleteli na precej grozljiv prizor.

Facebook
Mladičkov, ki imajo že imena, ima psička pet.

POBILI PRVO LEGLO

»Psička, stara leto in pol, je imela mladičke zakopane v rovu pod zemljo. Lastniki so jo zmerjali s črnim hudičem. Bila jim je odveč. Na vprašanje, kje ima mladičke (glede na velike seske), so nam odgovorili, da jih je pobila. K sreči je pristopil gospod in potiho povedal, da niso mrtvi, ampak zakopani stran od hiše, v rovu pod zemljo. Odpeljal nas je tja in ugotovili smo, da je mlada mamica hotela skriti svoje mladičke pred roko človeka, ki je njeno prvo leglo hladnokrvno pobil, njo pa tudi pretepal,« opisujejo v društvu.

Facebook
Vsi štirinožci zahvaljujoč dobrim ljudem lepo napredujejo.

VSI PRI VETERINARJU

Psička ni bila cepljena, prav tako ne čipirana, kot da ne obstaja. »Bila je v izjemno slabem stanju, psihično veliko slabšem kot fizično. Še isti dan smo jo namestili na varno, a ni upala niti hoditi, ni lulala, ni kakala, nekaj malega je pojedla in nepremično ležala na mestu. Psičko z mladički smo odpeljali k veterinarju. Imela je povišano telesno temperaturo (39,7), zato je prejela antibiotično terapijo. Tudi čipirali smo jo, dobila je potni list. Tudi malčki so zdravi in lepo napredujejo,« dodajajo.

Facebook
Rov, v katerem je imela skrite mladičke.

MLADIČKI ŽE IMAJO IMENA

In še zahvala njihovim začasnim skrbnikom na facebook profilu društva: »Za vso oskrbo od drugega dne naprej se iz srca zahvaljujemo Klari, Juretu, Maji Biskup, Tilnu, Mateji in Marku. Ta nam je odstopil svoj del hiše, da bo lahko mamica poskrbela za svoje mladičke, ki šele po 8. tednu odkorakajo novemu življenju naproti.« Sicer pa psička, poimenovali so jo Neda, že maha z repkom, gre na sprehod ter se celo carta, malčki pa so dobili imena Lin, Ina, Majk, Lady in Maks.« (Gabrijel Toplak, foto: Facebook, Mediaspeed)