V polfinalu

FOTO: Drama na igrišču in slavje Slovenije!

T.L.
12. 9. 2017, 22.10
Posodobljeno: 12. 9. 2017, 23.32
Deli članek:

Slovenija je Latviji večkrat ušla in si priigrala visoko razliko, vendar so se Latvijci vedno vrnili, Slovenci pa na koncu slavili.

Reuters
Dragić v borbi z Latvijci.

Po Istanbulu doni Golica: slovenski košarkarji so se odločno in agresivno podali v boj z Latvijo in na koncu slavili z rezultatom 103:97. Zmaga je Slovence odpeljala v polfinalni nastop na evropskem prvenstvu in tekmo proti Španiji.

Slovenija je vodila z že 15 točkami razlike, vendar pa Latvijcev niso uspeli zlomiti in so se vrnili v igro. V drugi četrtini so Latvijci Slovence zaustavili, tudi z nekoliko bolj grobo igro, vendar pa so se v tretji četrtini naši vrnili in jo končali z desetimi točkami prednosti, z rezultatom 76:66.

Reuters

V zadnji četrtini so naši dovolili Latvijcem, da so se jim nekoliko približali, jasno pa je bilo, da se bo tekma igrala do zadnje sekunde. Slovenci so v prvih minutah zapravili kar nekaj napadov, na srečo naših pa so jih tudi Latvijci.

Dončić je 27 točk zbral ob metu 7:14 iz igre (trojke 4:11, 9 skokov). Dragić je metal 9:15 (trojke 2:5) in dosegel 26 točk, 8 podaj in 6 skokov. Randolph je imel devet skokov in 16 točk (met 6:11), Klemen Prepelič 17 (prosti meti 12:12, trojke 1:2), Gašper Vidmar pa se je izkazal s štirimi blokadami, šestimi skoki in devetimi točkami. (STA)

Krizne minute

Randolph in Vidmar sta imela dobrih 8. minut pred koncem tekme štiri osebne napake, slovenska klop pa je dobila tehnično napako. In Latvijci so se zelo približali Slovencem, saj so po dveh zadetih prostih mestih zadeli še trojko. Sedem minut pred koncem je Slovenija vodila le še za štiri.  

Luka Dončič pa je z dvema trojkama Slovenijo vrnil v igro, vendar našim ni uspelo, da bi si priigrali višjo prednost. 

Manj kot dve minuti do konca tekme je Slovenija vodila štiri točke, Porzingis pa so v naslednjem napadu zadeli trojko.

V vojni živcev na igrišču in trideset sekund pred koncem je Dragić zadel v polno in Slovenija je vodila za pet točk. 

V zadnjih sekundah je zavrela kri na igrišču, vendar so naši vodili 101:97, igralci pa so mirili Randolpha, ki se je zapletel v spor s Porzingisom. Oba sta dobila tehnično napako, Randolph pa je moral zapustiti dvorano. 

Z dvema zadetima prostima metoma Prepeliča je Slovenija slavila s 103:97.