Odštevanje

Španci so prvi polfinalisti. Jim bo nasproti stala Slovenija ali Latvija?

T.L.
12. 9. 2017, 17.01
Posodobljeno: 13. 9. 2017, 11.02
Deli članek:

Odločilni boji četrtfinala: z velikim pričakovanjem čakamo na obračun med Slovenijo in Latvijo.

Reuters

Ste pripravljeni na burno popoldansko-večerno košarkarsko dogajanje v tem deževnem dnevu? Po prvi tekmi med Nemčijo in Španijo so slavili Španci, ki so tako prvi polfinalisti letošnjega evropskega prvenstva. Po nekoliko zaspanem začetku španske ekipe so na koncu vendarle zmagali s končnim izidom 84:72. Slovenijo bo proti Latviji zaigrala ob 20.30 uri.

Statistika na strani Špancev

Statistika je bila tokrat na strani Špancev. Do današnje tekme so si na evropskih prvenstvih namreč pripisali kar 10 zmag, Nemci pa komaj dve, in sicer eno leta 1993, drugo pa leta 2005 v polfinalu, ko so Španci igrali brez Pau Gasola

Ekipa z Dragićem na čelu nad "evropske Warriorse"

Včeraj je naše košarkarje na treningu v dvorani obiskala bela mačka. Bela prinaša srečo, so ob tem zapisali na facebooku naše reprezentance.

Velik izziv pa je pred slovenskimi košarkaši, ki se bodo skupaj z Goranom Dragićem morali potruditi, da zaustavijo Latvijce, ki igrajo zelo hitro košarko, njihovi napadi pa v povprečju trajajo deset sekund, medtem ko je vseh pet igralcev na parketu sposobnih zadeti z razdalje za tri točke.  

Tekma bo za Slovence morda nabita še z nekoliko večjim čustvenim nabojem, saj so jih prav Latvijci izločili v osmini finala zadnjega evropskega prvenstva. Naši na facebooku napovedujejo, da je čas za "revanšo".

Kot so zapisali v Jutranjem listu, velja tekma med Slovenijo in Latvijo za košarkarsko poslastico, ker gre za dve reprezentanci, ki igrata najlepšo košarko. Latvija je celo dobila nadimek "evropski Warriorsi", vendar pa ima tudi slovenski selektor Igor Kokoškov v rokavu svoje adute ...