Potrebuje nas

Nasmejana Lucija bije bitko s težko boleznijo

pk
19. 8. 2017, 07.30
Posodobljeno: 19. 8. 2017, 10.25
Deli članek:

Športnici bomo pomagali na poti do ozdravitve.

STA
Lucija Mlinarič je svojo tekmovalno športno pot zaključila leta 2015. Zdaj je njen cilj – ozdraveti.

Luciji Mlinarič, kotalkarici, doma iz Šempetra pri Gorici, so diagnosticirali raka. Njeni prijatelji so sprožili akcijo zbiranja sredstev, ki ji bodo pomagala na poti okrevanja.

Tanja Simčič Makuc
Lucija (desno) s prijateljico Tanjo, ki vodi akcijo zbiranja donacij.

Izjemna Lucija ne izstopa samo zaradi vseh športnih dosežkov, temveč jo njeni prijatelji cenijo tudi zaradi tega, kar je: pozitivna, nasmejana in sila dobrosrčna mlada ženska.

Najboljša slovenska umetnostna kotalkarica Lucija Mlinarič je leta 2013, ko je bila na vrhuncu svoje kariere, izvedela, da je bolna. Takrat so ji, stari komaj 25 let, zdravniki sporočili, da je hudo bolna.

»Poleti leta 2013 je Lucijo življenje prvič izzvalo na dvoboj – diagnosticirali so ji raka na prsih. Kot prava športnica se je podala v boj. Ni se zaprla med štiri stene in se je o svoji bolezni odločila spregovoriti na glas. Prvo bitko je dobila, a se je bolezen letos poleti vrnila v še agresivnejši obliki. Seveda Lucija tudi tokrat ne ostaja križem rok in se z njo bojuje,« nam zaupa njena dobra prijateljica Tanja Simčič Makuc, ki je sprožila akcijo, v okviru katere se zbirajo denarna sredstva, ki bodo Luciji pomagala, da si zagotovi vso potrebno podporo pri zdravljenju.

STA
Kotalkarski nastopi Goričanke so vedno prava paša za oči.

Pravi prijatelji

Simčič Makučevo vprašamo, kaj je spodbudilo njeno ganljivo gesto, da ji pomaga. Pove, da je odgovor na to vprašanje zelo preprost: »Stojim ji ob strani, saj je Lucija zame kot družinski član. Sicer pa je bila vedno tudi sama pripravljena pomagati tistim, ki so pomoč potrebovali, zato smo se odločili, da tokat mi storimo nekaj zanjo.«

Kako lahko darujete sredstva

Lions klub Dobrovo, Šmartno 11, 5211 Kojsko, je za Lucijo odprl poseben račun. IBAN: SI56 1010 0003 6145 784. SWIFT: BAKOSI2XXXX, namen: Pomagamo Luciji, koda namena: CHAR.

O športnici sicer naša sogovornica pripoveduje s posebnim žarom; opisuje jo kot vedno nasmejano dekle, ki s svojo energijo osvetli vsak prostor, v katerega vstopi. Tanja Simčič Makuc pojasni, da se sredstva zbirajo izključno za Lucijino alternativno in dopolnilno zdravljenje, ki ni poceni, je pa pomembno, saj pripomore k lajšanju hudih težav.

Optimističen boj

Kotalkarica je sicer na posebni slovesnosti v Renčah leta 2015 uradno sklenila svojo tekmovalno športno pot. Leto pred tem je morala počivati, saj je prebolevala raka, ki se je zdaj ponovil v agresivnejši obliki. Želja Tanje Simčič Makuc ter ostalih Lucijinih prijateljev je, da ji na poti do ozdravitve pomagajo, tudi s pomočjo vas, dragi bralci, saj ji iz srca privoščijo, da bi dobila to najpomembnejšo bitko v njenem življenju.

Damijan Simčič
Uspešna kotalkarica (desno) ima tudi v času bolezni ob sebi veliko podpornikov.